Венера в Скорпион: емоциите са по-горещи от всякога, ето какво очаква всяка зодия

планета звезди космос
Снимка: Istock

Времето може да е студено, но емоциите са по-горещи от всякога. Венера влезе в Скорпион на 21 ноември, присъединявайки се към Меркурий, който пътува в знака на дълбочината и трансформацията. Всичко това върви в комплект с есенното време и скъсяващия се ден, които буквално и преносно ни насочват към промените.

Сещате ли се за онова чувство, което ви обзема, когато посред нощ се събуди с тревожни мисли? В мрака всичко изглежда различно – страшно и неразрешимо. Тъмнината обаче не е част единствено от заобикалящата ни среда – тя присъства и във всеки един от нас – там, където е несъзнаваното и където не искаме да влезем. Или по-точно – седим с ключ като жената на Синята брада и се чудим дали е по-добре да надделее разумът /бариерите/ или да дадем превес на любопитството /първичното желание да научим повече за себе си/. Венера в Скорпион ми напомня за тази приказка, която съдържа много повече от привидната поука за обещанията и любопитството. Образът на Синята брада всъщност е свързан с онази сянка в съзнанието, която не ни позволява да надникнем и да видим кои сме ние и какво се крие зад заключената врата. Може би там има разбито сърце? Или страхове от несполучливи връзки? Или дори празнина, която идва от липсата на достатъчно обич и разбиране.

Венера в Скорпион безспорно е свързана с интензивните чувства и емоции. Ако в Телец, който управлява, тя се чувства спокойна, лежерна и доволна, то в срещуположния знак тя е търсеща понякога подвластна на крайности. Вероятно за някои периодът ще бъде свързан с ултимативни решения като „или-или“, защото тук планетата на емоциите често е категорична, но и дълбоко ранима. Време е да изследваме чувствата си, а не да горим мостове. Няма как да имаме обективност в крайно решение, което е продиктувано от неясни импулси.

Ако почувствате, че емоциите ви превземат, опитайте се да поработите върху тях, но в никакъв случай не ги оставяйте в килера. Задържането е типично за Скорпиона, но в един момент то се появява като тотално неочакван и неподозиран израз на всичко случващо. Предлагам няколко кратки въпроса, които могат да бъдат полезни, докато броим до три:

1. Защо това отношение/ситуация/действие ме афектира толкова силно?

2. В каква роля влизам неусетно?

3. Коя е по-дълбоката тема, която всъщност ме тревожи/наранява?

Нека не забравяме, че Венера в Скорпион е свързана с дълбоките емоции и страсти, със секса и желанието ни да се слеем с някой друг. Ако имате нужда да изразите чувствата си и връзката да получи нов облик – направете го! Сега е моментът за интензивни разговори и действия, от които двамата да излезете малко промени и в продуктивния вариант – с нови решения. Плутонавата нотка ни провокира да бъдем по-сериозни и задълбочени и да се сещаме по-често за онзи невидим свят. Научете повече за това как самите вие обичате себе си. В крайна сметка, това ни води към най-щастливите и най-проблемните ни връзки.

Вижте по-долу как ще се отрази този период на всяка зодия:

Венера в Скорпион: какво да очаква всяка зодия

На 27 ноември Венера ще се озове срещу Уран, а ситуацията ще изглежда по-наелектризирана от обикновено. Възможно е да изречете думи, които да бъдат най-лошата комбинация – нараняващи и необмислени.

Ако искате да научите още за вашия хороскоп, вижте страницата на Алекс Иванчева.

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти