В период на ретрограден Нептун сме: какво ни очаква?

В период на ретрограден Нептун сме: какво ни очаква?
Снимка: Thinkstock

Милена Вълканова

Нептун е планетата на въображението, сънищата, мечтите, фантазиите, невидимото, илюзиите, интуицията. Той е онази сила, която ни „помага“ да се изгубим, за да се намерим.

В неговото царство пускаме контрола и се предаваме на вселенския поток, осъзнавайки, че сме капки в океана, част от всичко, огледално отражение на другия. Там няма разделение, няма граници и ограничения. В известен смисъл няма и отделна личност.

Затова и Нептун във висшето си проявление е връзката с бога и божествения свят, извор на вдъхновение, безгранично въображение и безпогрешна интуиция. Но без да сме постигнали зряла и пълноценна реализация до нивото на Сатурн, който е граница, отделност, личност, Нептун в живота ни ще се проявява деструктивно, а именно като криво огледало, което деформира реалността, като илюзии, объркване, самозаблуди и психически отклонения.

На 16 юни Нептун стана ретрограден и ще поддържа този ход наобратно и навътре до 22 ноември.

В своята ретроградна фаза Нептун се усеща доста по-завоалирано от останалите планети. Той е като мираж, като лятна мараня или есенна мъгла. Подсилва възприятията ни, но нерядко ги изкривява, особено ако имаме прекалена склонност да разчитаме единствено и само на рационалния ни ум. В ретроградна фаза на Нептун трябва да балансираме по тънкия ръб на периферното съзнание, оставяйки интуицията да ни води, но същевременно бидейки  нащрек да не изпаднем в нищото.

Когато Нептун е ретрограден, чувствителността ни е изострена и долавяме впечатления, влияния и мнения като през лупа. Затова и самозаблудите са много по-опасни. Трябва много да внимаваме в какво вярваме и на какво се доверяваме, защото когато Нептун тръгне директен, истината ще лъсне. Най-доброто спасение през тези месеци е вътрешната работа и връзка с вътрешния наблюдател, иначе в противен случай ще станем жертва на илюзорни чувства и едва доловимо недоволство.

Важно е да слушате навътре, да се ориентирате във външния свят през вътрешните усещания в тишина. Освен това е спасително да говорите за чувствата си, защото свръхсензитивността на ретроградната нептунова фаза създава психическо претоварване. Свръхсензитивността може да бъде както благословия, така и проклятие.

Снимка: Thinkstock

Избягвайте лекарства, химикали, наркотици, стимуланти и алкохол. Съхранявайте себе си, здравето и личността си като страните от прилепчиви и зависими личности. Не се поддавайте на внушения от страна на ясновидци, екстрасенси и други сензитиви.

Не допускайте в обкръжението си хора, които ви изтощават и изцеждат енергията ви. Камъкът черен турмалин предпазва.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти