Таро поглед към любовта и нейната сянка

Таро поглед към любовта и нейната сянка
Снимка: netinfo

Илиaна Смилянова

Всеки от нас познава трепетите на влюбването, на сътворяването на една любовна връзка. Очарование изпълва въздуха и омагьосва сетивата ни с желание и любовен порив. Одухотворени, самите ние се превръщаме в криле на вдъхновението, откриваме и споделяме даровете на великодушието и на милосърдието, проглеждаме за видимата и невидима красота – в себе си, в другия, в света...

И сме убедени: „Това е Човекът!”.

Доброволно и с готовност се привързваме. Непринудено и неуморно се радваме и се отдаваме. Вдишваме и издишваме очарование, надежда и доверие. Изследваме потенциала – своя собствен, на партньора си, на връзката. Разтягаме доброволно лимитите си, откриваме готовността си да се променяме, да се адаптираме към любимия, да следваме стъпките и поривите му, да споделяме хляба и мечтите си.

Картата Влюбените в таро онагледява (макар и не само) любовната среща на различни нива – физическо, духовно, емоционално, мисловно... Оглежда важните, уникални и несравними роли на мъжа и на жената, обмена между тях и висшия аз на всекиго от тях, показва общия път на споделяне, който можем да извървим само с любим човек, откритостта и честността, които са важни предпоставки за това да се опознаем без маска и без грим и да можем да се доверим изцяло и безрезервно.

Но не щеш ли...

Както се случва във всяка една приказка, нещата не остават за дълго неизменни. Качени на житейския влак, Влюбените, и добре да живеят, достигат и слизат закономерно на една следваща извънредно важна любовна гара. За да срещнат и опознаят и друга, тъмна, скрита досега страна – своята и на партньора. Да могат да я осветят и да я присъединят, да станат цялостни. И да издигнат, заедно със себе си, връзката си на ново ниво.

Това целебно „любовно изпитание” в таро е онагледено от Дявола. Карта, която в много отношения е символичен негатив на Влюбените.

Светлина срещу тъмнина. Свобода срещу ограничения. Доброволност срещу принудителност. Лекота срещу бреме. „Искам” срещу „трябва”. Ангелът-хранител срещу падналия ни ангел...

Гореща, често нетърпима температура, вътрешна и външна. Високо напрежение. Избухливост. Изуменото: „Как се събрах точно с този човек!”.

Желание за разрив, за бягство, за изневяра. Но вече дрънчат веригите на принудително обвързване – общи деца, апартаменти, ангажименти, роднини, кредити, обществено мнение... Навици, които ни държат в капана на еднообразието и рутината. Страхът от промяна и от отхвърляне. От самотата. Срамът и вината – и знайно, и незнайно от какво. 

Много Влюбени не издържат на тази висока температура във връзката. И се разлюбват. Разделят се точно тук, на това стръмно и нажежено стъпало в любовната (си) еволюция. И търсят да влязат в нова връзка – да отворят отново примамливата и обещаваща врата на Влюбените. За да достигнат обаче отново, рано или късно, точно до там, откъдето са избягали. Защото всяка нова връзка стъпва върху успехите и провалите на старата. Можем да избягаме от всекиго, освен от себе си. Всяка стъпка и изпитание, особено трудните, имат своя смисъл и ни променят. Подтикват ни да се придвижим във вярната, нашата посока. Натискат болезнено чувствителните ни места. Подлагат на проверка поетите обещания, устойчивостта, издръжливостта и ангажираността и на партньорите, и на партньорството.

И именно тук, в трудната и нажежена атмосфера на порасналата връзка, на напредналите и задълбочили се отношения, имаме възможността да не бягаме повече от собствената си сянка. Да прогледнем за слабостите си, да признаем и да опростим дълговете си, да открием разликите, но най-вече приликите помежду ни.

Да се откажем от търсене на „козел отпущения” (виновника за бедите ни) и да поемем пълна отговорност за качеството на живота си. За стойността на връзките, които изграждаме един с друг. За красотата на танца, който танцуваме с партньора си. Да се откажем от обвинения, обвързване и зависимости. Да не премълчаваме и да не си обръщаме гръб, а да споделяме с другия истината за себе си: какво искаме, от какво се страхуваме, към какво се стремим, какво харесваме, кое ни е в повече, какво ни липсва... Да изслушаме онова, което партньорът ни иска да сподели с нас.

За да можем да се опознаем истински, цялостно. Да можем да изградим такава връзка, каквато никой и нищо не може да разруши, дори и ако след време всеки от нас все пак тръгне в своя, различна посока. Връзка, основана на истината и изтъкана от невидими, нежни и устойчиви нишки. Връзка, родена от милостивата любов на две откровени, изстрадали и опростили (се) сърца.

За да открием отново невинността и вълшебството на Влюбените – на ново ниво. И да върнем доброволно сянката си на светлината.

Припомнете си още:

Таро календар за месец април

Хей, секси, всичко е любов

Венера, любов и анахата чакра

Венера, зодиите и любовта

Най-несъвместимите зодии

Зодиите и любовта

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти