Таро поглед към 2016-а: възможност, която не е за изпускане

Таро поглед към 2016-а: възможност, която не е за изпускане
Снимка: Thinkstock

Илиaна Смилянова

Честита ни Нова година – този път с името 2016. И тъй като знаем, че nomen est omen или името е поличба, да се опитаме да открием какви заложби се крият в тази година и как да ги извадим наяве – за своя и за обща полза.

2016 е година, която можем да онагледим до голяма степен чрез Отшелника в таро. Общо погледнато, такова време ни дава възможност да отсеем нужното от ненужното, важното от несъщественото; подканва ни да се вглеждаме повече навътре, отколкото навън, внимателно и търпеливо да търсим същността отвъд формата, да откриваме възможностите отвъд проблемите, чудесата отвъд чудовищата.

Отшелникът

Едно от предизвикателствата на 2016 година е да намерим достатъчно време и място за себе си, да оформим спокойно и тихо пространство, в което без страх и тъмнина, в тишина и вътрешен мир, да се отворим за идеите, които чакат да бъдат реализираме, да чуем вътрешните си истини, да последваме истинните си пориви, които ни подсказват кои сме, накъде отиваме и към какво се стремим.

За тази цел не е нужно да бягаме от света, който ни заобикаля, да загърбваме връзките, които сме създали, да занемаряваме  отношенията, от които сме част, и делата, с които сме се заели. Предизвикателство и дар е да търсим връзката между духа и материята, а не да ги противопоставяме едно на друго. Това е и начин да открием нов свят именно тук и сега  - не някога и някъде другаде.

През тази година, скрита зад плаща на Отшелника, осветява пътя – неговия и нашия, Луната.

Луната

Луната свети нощем, когато слънцето „спи” и външните ориентири по пътя са неясни, мъгливи, деца са на фантазии, силни желания, страхове и илюзии. В такова време е важно да не прибързваме, да не бъдем нетърпеливи и нетърпими към недостатъците – своите и чуждите, да не се подвеждаме по чужди представи и желания, а постоянно да бъдем верни на себе си, на вътрешния си усет и глас.

Знаем, че „страх лозе пази” и че „страхът Господен придава дни”. Страховете могат да бъдат важни знаци по пътя, които ни помагат да не се отклоняваме и да не губим своята нишка в понякога объркващия и огледален житейски лабиринт.

Но е важно и да помним, че ненужните страхове, наши или чужди, отнемат силата ни. Крадат вниманието и енергията ни, провокират ни да си създаваме въображаеми противници и да се борим с тях до изтощение, да сътворяваме несъществуващи проблеми и след това до изнемога да търсим тяхното „решение”, да преувеличаваме (осъзнато или не) онова, което не е, и да пренебрегваме и занемаряваме онова, което е. Така се омагьосваме да сънуваме с отворени очи, да про(с)пиваме живота си и именно затова да не можем да реализираме мечтите си.

Да бъдем все по-будни и осъществени е един от ценните дарове на тази година. Нека през нея осъзнато да (си) помогнем да се освободим от излишното, да се отворим за желаното и да посрещнем с радост неизбежното – завръщането към себе си и у дома.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент