Таро-календар за месец август

Таро-календар за месец август
Снимка: netinfo

Илиaна Смилянова

Несвойствено е на силата да противодейства. (Курс на чудесата)

Месец август идва с горещи страсти и температури и ни съдейства да се погрижим за удоволствията в живота ни, да удовлетворим нуждата ни от внимание и свързаност, нежно и с любов да погледнем себе си и света с добронамерени, непредубедени очи. Време да потърсим ключа към актуалните "врати" в живота ни в способността ни да укротяваме нетърпението и нетърпимостта си, нежно да (се) докосваме и най-вече – да не (се) насилваме.

Изберете ден от първата седмица на месеца, за да използвате всяка предоставена ви възможност за синхронично движение, промяна, общуване, обмен.

Направете опит да реабилитирате представата си за неща, които пренебрегвате, защото ги считате за лековати и лекомислени. Придайте им ново, радостно, лековито звучене. Преосмислете убеждението, че само онова, което е трудно, скъпо, болезнено и уморително, неизменно е гаранция за вярна посока и успех. Устремете се леко и радостно напред, към онова, което ви предстои и което също ви очаква.

Изберете един ден от втората седмица на месеца, за да го прекарате спокойно и пълноценно в собствената си компания.

Потърсете от какво искате да се отдалечите, къде търсите промяна и искате да въведете нов ред. Погрижете се внимателно за всеки детайл, организирайте деня си, все едно сглобявате часовник или подреждате пъзел – търсете точното парченце за всяка минута и час. Бъдете търпеливи и готови да получите рано или късно онова, което сте си пожелали и което сте посели – и да му намерите благодарно време и място в общата житейска картина.

Изберете един ден от третата седмица на месеца, през който да ограничите мислите и действията си в зададен от вас периметър, да успокоите забързания им, хаотичен и понякога тревожен, ход.

Открийте и използвайте силата, скрита в несъпротивата, в допускането и приемането на нещата такива, каквито са сега. Фокусирайте се върху онова, което ви центрира, успокоява и укротява –  независимо от противоречивите и провокативни външни обстоятелства.

Изберете ден от последната седмица на месеца, за да започнете нещо ново или да възобновите нещо познато и интересно за вас.

Усетете енергията си и осъзнато ѝ дайте посока, поставете си интересна творческа задача. Посветете ѝ се, без да припирате, но и без да отлагате. Запретнете ръкави и се отдайте на онова, с което отдавна искате да се захванете.

Направете нужното усилие, за да преодолеете инертността си и да задвижите осъзнат процес на промяна и обновяване.

Таро-архетип – Силата, четирите осмици.
Приказка – "Приказка за рибаря и златната рибка" (Александър Пушкин), "Добрите стопани" (Асен Разцветников).
Филм – "Шахматистката" (Франция и Германия, 2009).
Книга – "Маверик", Рикардо Семлер.

>>> Изтегли своята таро карта на деня ТУК.

>>> Виж каква е таро картата на декадата ТУК.

*Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти