Таро календар за януари

Таро календар за януари
Снимка: Thinkstock

Илиaна Смилянова

Честита Нова Година! Ако денят се познава по сутринта, то годината се познава по януари.

Снимка: netinfo

Затова именно сега е време "да сложим картите на масата" и да решим как искаме да живеем със себе си (и със света) през следващите 12 месеца.

И тъй като "в начало бе Словото", можем съзнателно да използваме първия месец от годината, за да почувстваме, да обмислим и да облечем в думи – най-напред за себе си, онова, за което сме готови и което ни очаква да го изразим.

Аз решавам да...

Снимка: netinfo

Разчистете "работната си маса". Фокусирайте се. Потърсете и изберете идея, на която искате да дадете живот. Разпознайте онова вътрешно зрънце, което ви вдъхновява, дарява ви вътрешен огън и не ви оставя на мира, защото чака да го проявите. Вие единствени знаете какво очаквате от себе си, кое е вашето призвание. Разделете се решително с чужди страсти и пристрастия.

Какво аз искам? За какво съм вдъхновен?

Аз обичам да...

Снимка: netinfo

Усетете какво изпитвате към себе си. Правете нещата, които обичате. Не бягайте от удоволствието – но удовлетворявайте собствената си, не чуждата жажда. Успокойте и прочистете онзи неизчерпаем извор, от който чувствата ви извират, преминават през вас и потичат навън, към света наоколо. Полейте идеята си с любов. Изберете кое чувство искате да дарите и бъдете готови да го посрещнете с отворено сърце, когато то се върне обратно при вас. Прочистете се от чужди настроения и емоционални примеси.

Обичам ли се такъв, какъвто съм сега, в този момент? Заслужавам ли безусловно любов?

Аз мисля да...

Снимка: netinfo

Разпознайте най-честата посока, в която насочвате мислите и думите си – онова оръжие с две остриета, което може да изцели, но и да нарани и вас, и другите. Използвайте го добронамерено, внимателно, по същество. Търсете смисъла отвъд формата. Концентрирайте се върху своята лична концепция за нещата, потърсете начин след време адекватно да я представите на другите. Освободете се от чужди мисли и убеждения. Мислете и говорете свободно и градивно.

Какво мисля за себе си? За или против съм? Мислите ми мои мисли ли са?

Аз тръгвам към...

Снимка: netinfo

Запретнете ръкави. Потърсете здрава почва за идеите си. Изберете своята роля в полето си на (въз)действие. Погрижете се добре за тялото си – дом на чувствата и мислите ви, на душата ви. Раздвижете се. Направете първи стъпки в желаната от вас посока.

С какво съм дарен? Къде съм аз днес? Къде искам да бъда в края на тази година?

Идеи за себеакордиране:

Таро архетип – Магът, четирите Аса.

Приказка – "Котаракът в чизми".

Филм – "Играта", "Легенда №17".

Книга – "Писмата на Душевадеца", К.С.Луис.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти