Тайни и потиснати желания: какво издават ретроградните планети в наталната ви карта

слънчева система
Снимка: iStock

Чували сте стотици пъти за ретроградния Меркурий, който изглежда преобръща живота на всички около вас, които се интересуват от астрология. Проблеми в комуникацията, бивши, които се връщат от изневиделица и куп други неприятности. Разбира се, не само Меркурий попада в ретроградност, това се случва и с други планети в Слънчевата система. Но какво ще рече точно „ретроградност“?

Планетите могат да изглеждат като движещи се назад в небето за определен период от време, това разбираме под ретроградно движение.
Същественият термин тук е „изглежда“, тъй като коректно погледнато, никоя планета не се движи назад в орбитата си около Слънцето и дори не изглежда, като да забавят движението си.

Тъй като Земята обикаля около Слънцето с различно темпо от останалите планети, циклите ретроградно-стационарно-дистанционно движение са по същество илюзии, които възникват от нашата гледна точка на Земята. Доста могъщи илюзии, които все пак ни влияят.

Меркурий обръща движението си по-редовно от всяка друга планета, но външните планети се движат назад по-продължително от Меркурий.
Меркурий никога не може да се намира на повече от 28 градуса от Слънцето и обръща посоката си, когато достигне най-далечното си разстояние от Слънцето.

През голяма част от годината Юпитер и Плутон са ретроградни. Така че ретроградности в картата като Сатурн, Юпитер, Плутон са по-често срещани
Енергиите на дадена планета или тяло в наталната карта се обръщат навътре, когато тя е ретроградна. Обикновено те се усещат по-силно, но роденият с ретроградна планета, пази нещо за енергиите на планетата в тайна.
Когато изразява енергията на планетата директно или открито, вероятно усеща смущение или неловкост. 

Ако сте готови да се потопите по-дълбоко от обикновено, изчислете наталната си карта>>>>>>

Вижте кои (и дали) ваши планети са били в ретроградно движение в часа ви на раждане и продължете към галерията.

Какво разкриват ретроградните планети в наталната карта

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти