Стихиен хороскоп за 2016-а: въздушни зодии

Скъпи Везни, Водолеи, Близнаци, представители на въздушната стихия,

Високосната 2016-а година ще бъде под въздействието на Огъня.

Новата година ще бъде управлявана от планетата Марс и числото 9, а според китайския календар в знака на деветото животно, което се е явило пред Буда – Червената огнена маймуна – символ на човешкия интелект и одухотвореност. Огънената стихия и червеният цвят са тези, които ни активизират, даряват ни с жизнена енергия и стремежи.

За вас, повелители на Въздуха, като символ на интелекта, мисълта, комуникацията и олицетворение на едната страна на Маймуната, за да я превърнете във вълшебник, както китайците я определят, ще трябва да се съчетаете и с Огъня. По този начин ще успеете да задействате магията. Можете да стимулирате огъня в живота си през тази година като общувате и си партнирате повече с Овни, Лъвове, Стрелци. Внасянето на червения цвят в ежедневието ви - в обличането на дрехи и интериора, ще ви стимулира да реализирате гениалните си идеи на практика, да превърнете нищото в нещо! Изчакайте до 8 февруари, когато Новолунието настъпи след обяд и тогава може да започвате!

Скъпи Везни, и най-очарователни, и справедливи представители на зодиака,

За Вас планетата на късмета Юпитер през 2016-та година завършва 12-годишният си цикъл, което означава, че е време да се обърнете към вътрешния си свят и да си направите равносметка за отминалото време. Големият добротворец ще премине във вашия зодиакален знак Везни през септември и тогава ще настъпи времето за всякакви начинания и откриване на нови хоризонти. Дотогава обаче ще имате нужда от уединение. Радикална промяна ще претърпите в сферата на сериозните партньорства, където са и бизнес, и деловите отношения. Учителят Сатурн ще ви подлага на изпитания в сферата на общуването, комуникацията, кореспонденцията, обучението, връзката с близкото обкръжение.

Това са и зоните, върху които е необходимо да се съсредоточите и да подобрите. Трябва да бъдете особено внимателни със словото – писмено и устно, за да предотвратите скандали, недоразумения. Всички професии, свързани с писане, комуникации, курсове, логистика, посредничество, търговия, ще бъдат изправени пред изпитания и трудности, особено в периодите на ретрограден Меркурий, които е добре да следите, както и този на ретрограден Сатурн от 26 март до 14 август.  Ретроградният Марс от 17 април до 30 юни, пък предупреждава за повишено внимание в транспорта и пътуванията.

През тази година астрологичните показатели сочат, че здравето ви ще зависи най-вече от психическото ви състояние. Ще бъдете подложени на достатъчно напрежение от дисбаланса във взаимоотношенията с близките хора. Артистичната ви и естетическа същност ще се хармонизира най-много от красивите неща в живота, общуването с интересни хора. Необходимо ще ви бъде да се обръщате по-често към себе си и психологическия ви свят. Зареждащо въздействие за вас ще има изкуството – музиката, танците, киното, фотографията, както и йогата. Юпитер в Дева ви приветства да се адаптирате към здравословен стил на живот – сега му е времето за отказване от вредни навици и храни.  Грижете се повече за себе си в чувствителните  за вас периоди: март - април, а също и през септември. 

Дългосрочната промяна за вас предстои в семейството и дома ви. Бъдете внимателни и премерени във взаимоотношенията си с братя, сестри, съседи. Възможно е да повлияят отношенията с любимите хора! Актуално за някои от вас, може да бъде създаването на семейство, за други развод, за трети нов дом или съдбовна среща и ново начало. Любовта и взаимоотношенията с половинките ви ще бъдат подложени на изпитания и проверка. Там, където е необходимо ще се променят с цел подобрение, ако ли не – разпадане, раздяла, ново начало.

Тези, които са решили да се врекат във вечна любов, чрез брачен съюз, е добре да изчакат повелителят на късмета Юпитер да премине в знака на Везни на 9 септември и ще имат цяла една щастлива година да го осъществят. До пролетта бъдете особено предпазливи и във взаимоотношенията си, и не се поддавайте на изкушения! Поемете въздух, след май месец, светлината отново ще нахлуе в любовния ви живот!

Скъпи Водолеи и най-оригинални, и изпреварващи времето представители на зодиака,

Повелителят на късмета Юпитер ще бъде с вас през 2016-та година в сферата на общия бизнес, инвестициите, финансите, кредитите, данъците. Така че е време да разрешите казусите в тази област. От началото на януари до септември има вероятност да получите пари от съвместна дейност с партньори, да погасите кредити, да инвестирате успешно, да получите наследства, приходи. Бъдете предпазливи до 11 май, особено в работата с недвижими имоти и чужбина, тъй като Юпитер ще бъде ретрограден.

Не подписвайте договори и не правете големи инвестиции и покупки и през ретроградните периоди на Меркурий  от 5 до 25 януари, от 28 април до 5 май, от 30 август до 22 септември и от 19 декември до 9 януари следващата година. Финансовите въпроси ще зависят от влиятелни хора и институции. След  9 септември до следващата година Юпитер навлиза в знака на Везни в своето царство в сферата на приключенията, пътешествията, образованието в чужбина.

Това ще ви даде шанс да изучавате различни философски дисциплини, чужди езици, да опознавате различни култури, пътешествайки по света, да се запознавате с интересни хора, да завършите някое поредно висше образование, да инвестирате с добри партньори или да се сдобиете с недвижим имот, и да бъдете просто оптимисти.

Изпитанията на учителя Сатурн за вас през годината ще бъдат в сферата на приятелствата, екипната работа и социалните дейности. Възможно е да претърпите разочарование от някои приятели, други социални контакти да изиграят съдбоносна роля в живота ви. Най-важният ви урок ще бъде да се научите на екипност и принадлежност към определени групи и социални кръгове. Това на практика, Водолеи, е вашата природа, така че едва ли ще представлява огромна трудност за вас. Обстоятелствата ще се усложняват в ретроградния период на Сатурн от 26 март до 14 август.

През настоящата година ще се радвате на добро здраве. Периодът до септември ще бъде изключително благоприятен да започнете здравословно хранене, да се откажете от вредни навици, да влезете във идеална физическа форма. По-чувстителни ще бъдете през януари и в края на лятото. Бъдете предпазливи към инциденти в пътно-транспортен план по време на  ретроградния Марс от 17 април до 29 юни.

Юпитер ще ви покровителства да достигнете до дълбоката, духовната, споделената любов. За мнозина от вас късметът ще бъде именно в това да се срещнат с нея - очи в очи. Ще бъдете изключително привлекателни и магнетични, и ще привличате неудържимо другите. Обличайте се с повече червени нюанси, за да бъдете по-пламенни и да внасяте повече жар в интимния си живот. Точно там ще претърпите промяна и вече няма да сте същите! Юпитер във Везни - от септември, ще ви даде шанс да се срещнете с човек, който ще ви промени, ще вдъхне смисъл на дните ви и ще сподели идеалите си.

Драги Близнаци, и най-изкусни, и изобретателни представители на зодиака,

През 2016-та година в работата си ще трябва да бъдете доста подредени и организирани. Съобразяването с авторитетни, висшестоящи фигури, а дори и правосъдието, ще бъдат актуални през тази година.  Външните обстоятелства ще ви принуждават да довършвате започнатото – проекти, обучения, отношения. Отговорността и структурираните действия ще бъдат предпоставка да привлечете партньори в бизнеса, инвестициите, банковите дела. Пазете се от конфликти в деловите отношения по време на ретроградния Марс от 17 април до 29 юни.

Вашият управител Меркурий през настоящата година ще бъде ретрограден четири пъти от 5 до 25 януари, от 28 април до 5 май, от 30 август до 22 септември и от 19 декември до 9 януари. През тези периоди трябва да бъдете изключително внимателни в кореспонденцията, комуникациите и общуването, транспорта и компютрите. Възможни са недоразумения и проблеми. Не  е подходящо да сключвате договори, да подписвате важни документи и да започвате нова работа. Пазете се от кражби и измами. В такъв момент е най-добре да поправите стари грешки и да върнете дълговете си!

Съществена промяна може да очаквате, в приятелството и груповите дейности. Чувството ви за свобода и независимост и стремежът ви да достигнете мечтите си, могат да се окажат отправна точка за рязка промяна в посоката на живота ви. Това е много вероятно да се случи, когато Юпитер премине в знака на Везни през септември - в сферата на творчеството, любовта и децата.

През 2016-та година е добре да се прогрижите за себе си, да се адаптирате към здравословен начин на живот и постепенно да се откажете от вредни навици. Пазете белите си дробове и нервната си система от претоварване, особено в периодите на ретрограден Меркурий.

През 2016-та година късметът за вас ще бъде в сферата на дома и семейството. Юпитер ще оказва благотворни въздействие до септември месец. Това предполага премествания в ново жилище, разширяване на семейството и дома. Не предприемайте действия за закупуване на недвижим имот и сключване на брак в ретроградния период на Юпитер от 09 януари до 11 май, както и при ретрограден Меркурий. От септември до края на годината Юпитер ще премине в знака на Везни и късметът за вас ще бъде в сбъдването на най-сърдечните ви мечти.

В сферата на любовта, творчеството и децата, за някои от вас вероятно ще настъпи време, в което да се възползват от късмета за зачеване, а също и от успешно раждане.  Разширяването на хоризонтите в любовта и сбъдването на съкровените ви блянове ще бъдат актуални за вас. Бъдете умерени и отговорни в отношенията с половинките си, защото Сатурн ви подлага на изпитания и проверка  - колко сте съзряли в брака и в сериозните си връзки. Бъдете предпазливи в периода на ретрограден Марс от 17 април до 29 юни!

Скъпи представители на стихията на Въздуха, пожелавам ви да вдъхвате на света повече смисленост, ентусиазъм, толерантност и дипломация, близост и разбирателство между хората!

Още:

Огнен стихиен хороскоп

Как ще бъдат подредени планетите през 2016-а и какво ни вещаят те?

Каква си според асцендента: зодия Козирог

Каква си ти според египетския хороскоп

Предсказанията на Нострадамус за 2016-а

Не пропускайте нищо в рубриката ни "Хороскопи", като се абонирате за нашия седмичен бюлетин тук >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти