Какви са родените под знака на Везни: да избера ли да се родя Везна или да не избера...

Какви са родените под знака на Везни: да избера ли да се родя Везна или да не избера...
Снимка: Thinkstock

Влюбените никога не ще се срещнат.
Всеки се намира в сърцето на другия.
Руми

Второто им име е Колебание. Те са очарователни. Те са пленителни, интелигенти и уравновесени. Или поне се стараят да бъдат, защото това ценят.

Везните копнеят да живеят в свят, в който няма противопоставяне, а разногласията намират общ език. И на фона на тези благородни идеали за световен мир, равенство и братство, се откроява едно малко тяхно желание – да се справят с вътрешните си дрязги и най-накрая да се научат да претеглят правилно фактите и перспективите, избирайки най-добрата. Намерят ли вътрешния баланс, може би външният няма да бъде вече толкова обсебващо търсен и непостижим.

Везните са майстори на колебанието. Ако дойдат и ви помолят за съвет, след като го получат, бъдете готови да ви излязат насреща с неоспорими доказателства против него и за другата опция. Те искат хем да постигнат своето, хем да угодят на всички наоколо, така че да не си навлекат гнева на никого.

Проблемът на Везните дори не е толкова в невъзможността да направят избор – рано или късно те достигат до прозрението кое е полезно и здравословно за тях. Но готови ли са да поемат отговорност за избора си?

Да поемеш отговорност означава да си готов да понесеш всички последствия и негативи, а Везните твърде много държат да правят добро впечатление и ги е страх да не си спечелят нечие неодобрение. Това понякога ги превръща в конформисти и още повече засилва вътрешната им несигурност и люшкане между избори.

Ето защо основна задача на Везните е да познаят себе си и своя вътрешен свят, който да направят център, и от него да изхождат във взаимоотношенията си със света навън.

А взаимоотношенията играят огромна роля за представителите на този есенен знак. Връзките са въздухът и водата за Везните, защото те се самоопределят чрез тях, използвайки ги за коректив и огледало. За разлика от Овена, който държи да се изявява като единица, да покорява и побеждава, и е диаметрална противоположност на Везните, последните имат нужда от кооперативност, сътрудничество и обмен.

Те са отлични екипни играчи и в ролята на ръководители могат да бъдат изключително стимулиращи за подчинените си, понеже са готови да изслушат всеки, да вникнат в гледната му точка и да извадят на бял свят най-ценните му качества и таланти.

Не са особено трудолюбиви, защото мразят да си цапат ръцете с тежък физически труд, но знаят как да делегират неприятната мръсна работа на този, който смятат, че ще се справи най-успешно.

Везните са чудесни приятели – сговорчиви, дружелюбни и разбиращи. Те не обичат да остават сами и нерядко домовете им са гостоприемно отворени по двайсет и четири часа в денонощието. А светските събирания са техният любим начин за подновяване, освежаване и разширяване на мрежата им от познанства.

Освен това няма по-добра сцена от партитата с отбрани участници за Везните, които искат да разходят своя най-нов тоалет – последен моден хит и апотеоз на елегантността. Обожават да ги обожават.

Възхитените погледи на другите са атестат за собствената им стойност.

И мъжете, и жените Везни държат изключително на външния вид и полагат подобаващи грижи, за да се поддържат в добра форма. Те са любители на красивото, изящното, в никакъв случай натруфеното и кичозното. Предпочитат класиката пред авангардизма и крещящата неконвенционалност. Умереност, хармония и баланс е тяхното мото

Весели, жизнерадостни и контактни, влюбени в красивото и естетичното, Везните са изправени пред опасността да станат повърхностни сноби, забравили, че "истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите."
Везните ненавиждат несправедливостта и затова често си избират професиите на адвоката, съдията, защитника, дипломата. Те стават политици, когато са убедени, че могат да се борят с мирни средства за справедлива кауза като Махатма Ганди.

Въздушните знаци – Водолей и Близнаци – са им близки по натюрел и разбираеми като светоглед, огнените Лъв и Стрелец ги вдъхновяват. Овенът ги дразни, стимулира и отблъсква, но също толкова силно ги привлича, защото им показва какво им липсва.

Земните и водните знаци за Везните могат да бъдат колкото успокояващи, толкова и задушаващи, скучни и неразбираеми.
Везните са единственият неодушевен зодиакален знак, докато всички останали са представени или от животни, или от хора, или от митологични същества. Затова и тяхната задача е да постигнат обективност, безпристрастност и емоционална независимост.

Много Везни изпитват трудност да повярват, че могат да виреят в този свят и да съществуват пълноценно, ако не са във връзка. Затова не трябва да забравят, че психическият им център се намира вътре в тях самите, а не в Другия, около когото са свикнали да организират живота си. 

Прочетете още: За Бриджит Бардо, Венера и Везни

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти