Слънчевото затъмнение днес носи съмнения и колебания за живота

Слънчевото затъмнение днес носи съмнения и колебания за живота
Снимка: Thinkstock

Милена Вълканова

Всяка година преживяваме четири затъмнения - 2 слънчеви и 2 лунни - в двойки противоположни знаци. Тази година, 2016, те се случват в Риби и Дева, като първото от поредицата е пълно слънчево затъмнение в Риби рано сутринта на 9 март в 3:54. По нашите географски ширини нямаше как да бъде видимо, но това не означава, че няма да бележи емоционалната ни атмосфера за следващите 6 месеца напред.

Затъмненията поставят под съмнение убежденията ни за житейския ни път и за нас самите. Те не носят негативен или позитивен знак. С тях не бива да бързаме да осъждаме кое е добро и кое е зло - малко знаем първоначално къде ще му излезе краят и накъде ще ни отведе тази река. Всяко едно затъмнение ще довее послание, за което трябва да притихнем, за да можем да го получим. То ще дойде - може да не е в същия ден на затъмнението, може да не е в следващата седмица дори, но в рамките на 6 месеца ще ни се разкрие. При затъмнение тъканта на ежедневието ни се разкъсва и трябва креативно да измислим новите бодове, с които да закърпим прокъсаното така, че да се получи чудна шевица, красив отпечатък от душите ни, сърцата ни, умовете ни.

Слънчево затъмнение имаме, когато Земята, Луната и Слънцето застанат на една линия, а Луната се намира между дневното светило и родната ни планета. При слънчево затъмнение Луната хвърля своята сянка, тънката си магьосна мрежа върху очите на Слънцето, затулвайки ясния му взор и внасяйки смут.

Иде ред на слънчевия принцип да бъде разчленен, преобразен и събран наново. Слънцето представлява дневното съзнание, рационалното световъзприятие, индивидуалността и нейното място в света, светогледа като споделена конвенция за реалността. Именно онова, което вярваме, че Е реалността, е замъглено, затъмнено и някак проядено. Една друга реалност се подава отдолу - новозараждаща се, още неясна, мъглява, интуитивна.

В следващите 6 месеца ще протече тази подмяна на вътрешната ни истина - процес, който нерядко е болезнен, но не винаги - понякога се случва гладко и постепенно, създавайки ни усещане за обновяване и добавяне, вместо за загуба и отнемане. От знака и градуса на затъмнението и от начина, по който докосват личната рождена карта, зависи как ще ни се отрази затъмнението. Домът, където попада затъмнението, ще опише житейската сфера, в която ще се почувстваме дезориентирани, объркани, свръхемоционални. По въпросите на този дом ще трябва да проявим силен дух, интуиция, упование в следващите 6 месеца, защото постепенно започваме да добиваме ново убеждение по тях.

Слънчевото затъмнение твърде осезаемо се усеща от всички представители на зодия Лъв, защото Слънцето е управителят на техния знак. Някои от Лъвовете ще имат усещането, че губят почва под краката си, че заучените форми на себепредставяне, очарователност и социално поведение някак не работят със същия успех. Ще бъдат накърнени егото, честолюбието и самочувствието им, а творческият им хъс ще завехне. Ще им се наложи да потърсят различно самоопределение, идващо от безпощадно честна ревизирана себепреценка, която ще се яви изходна точка за новия им творчески поток и вдъхновение.

Затъмнението попада в 19-ия градус на Риби. Ще докосне сърцата и умовете на хората, които имат силни акценти - най-вече Слънце, Луна, Сатурн и асцендент - в подвижни знаци - Риби, Дева, Стрелец и Близнаци. В подводните знаци ние се учим да обичаме. Всичко, което преди това е трябвало да бъде консолидирано и задълбочено като опитност във фиксираните знаци, е достигнало точката на своето вкаменяване и вече трябва да бъде пуснато, трябва да се откопчим от него, за да продължим да се движим, да течем и да се променяме. Животът е движение. В подвижните знаци онова, което се разпада, отминава, и остава единствено любовта като ориентир. Любовта към себе си, към близките, към истината.

Слънчевото затъмнение прави контакт с всички тежки планети, като най-значимият е точната опозиция към Юпитер - вътрешния мъдрец, който ни учи чрез собствения ни опит. Юпитер е ретрограден в Дева, знака на неговото падение, което не е най-щастливата му ситуация понастоящем. Освен това Сатурн прави квадратура към него, ограничавайки още повече възможностите му. Когато Юпитер е в своя блясък, той ни дарява с орлов поглед, широка визия и трето око, което вижда надалече и надълбоко. Затова и чрез него се уповаваме на живота, на истината и вярата в себе си, на възможностите си, за които знаем, че винаги ще бъдат на нивото на задачата, пред която сме изправени. При сегашното положение на Юпитер цари съмнение - в себе си, в другите, в бъдещето. Ресурсите ни са ограничени, затова се свиваме и можем да разчитаме единствено на онова, което е проверено в нас и около нас. Но то пък ще се окаже здраво семе за посяване, което ще даде качествен плод в следващите 6 месеца. Слънчевото затъмнение в опозиция на Юпитер измества гледната точка, затваря врати и отваря прозорци, за да влезе свеж жизнен полъх.

Опозицията към Юпитер ще ни провокира да сменим учителя, предмета, специалността, училището, университета. Някои ще сменят държавата, а други ще се върнат по родните места. Много пътувания ще бъдат осуетени, а други - пренасочени към неочаквана дестинация.

През следващите 6 месеца ще бъдем заставени да заживеем според простички вътрешни истини, освободили се от товара на грандомански очаквания. За целта ще трябва да пречистим телата си, душите си и къщите си. Съвсем буквално - някаква форма на пречистване винаги е свързана с оста на Рибите и Девата, която затъмнението активира. Целта ще бъде калибриране на духовните възгледи с навиците и делата във всекидневието. Когато се подредим вътрешно, следвайки интуицията на телата и душите, ще подредим и света навън - професионалния, социалния, оня на другите.

Слънцето е източникът на жизнената енергия и в картата позицията му свидетелства за потока ѝ. Затова затъмнение, което попада върху рожденото Слънце, може да постави човека през следващата половин година пред предизвикателства от здравословен характер. Тялото се представлява и от асцендента, така че, ако именно той е в 19-ия градус на Риби, отново е необходима грижата за тленната ни обвивка през следващите месеци.

Ако трябва да се придържате към някакви съвети около слънчево затъмнение, то нека бъдат следните:

1. Не се заинатявайте да следвате фиксирани графици - оставете ги плаващи и променливи. Следвайте потока на времето и местата, позволете си да бъдете изненадани и гъвкави.

2. Ще видите някои близки за вас хора в различна светлина - позволете си и тази игра на светлосенки. Някои важни приятелства и познанства ще бъдат “затъмнени”. Слушайте единствено повика на душата си - останете или си тръгнете.

3. Не бъдете твърде категорични и ултимативни по време на затъмнение - думите и делата режат по-дълбоко и кървят по-дълго.

4. Ако затъмнението се пада на вашия рожден ден, плюс, минус 3 дни, идната година ще бъде знаменателна за вас. Започнете я с по-изострено внимание.

5. Ако плановете и мечтите се провалят, не ритайте срещу ръжена. Правете малки стъпки, фини движения, само най-необходимото и непосредственото. И чакайте. Да отмине. Да ви поканят. Да се изпълни.

6. Грижете се за здравето си!

Още по темата:

Венера във Водолей: какво ни очаква?

Най-несъвместимите зодии

Как ще бъдат подредени планетите през 2016-а и какво ни вещаят те?

Планетарни напрежения: защо декември ще бъде опасен?

Предстои цикълът Сатурн-Нептун. Какво ни очаква?

Сатурн или как се шлифоват диаманти

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти