Слънцето, зодиакалният знак Лъв и Нийл Армстронг

Нийл Армстронг
Снимка: Getty/Images

Милена Вълканова

В съвсем ранните часове на 23 юли 2014 година Слънцето преминава в знака на своето владение Лъв и става съвсем належащо по един особено приятен начин да се занимаем с представителите на този царствен знак.

Всички знаем – лъвовете са горди, харизматични, щедри, великодушни, сърцати, смели, рицари на честта и справедливостта, но същевременно податливи на ласкателства, егоцентрични до глупост, арогантни, високомерни и самомнителни.

Едва ли някой би търсил сред качествата на Лъва скромност... Навярно обаче именно големите Лъвове, които са успели да запалят божествената искра в себе си и да засветят със самородната светлина на безграничния космос, нямат нужда да се блъскат с лакти в надпреварата да завъртят света около себе си?

Има един такъв Лъв, определян от всички, които са се докоснали до него, като пословично скромен. Нийл Армстронг – първият човек, стъпил на Луната и изрекъл култовата фраза: "Малка крачка за човека, гигантски скок за човечеството".

Роден е на 5 август 1930 година в щата Охайо, където живее през по-голямата част от живота си – все пак Слънцето в хороскопа му се намира в 4-ти дом, житейската сфера на дома, корените, семейството, предците – колкото и високо към звездите да се стреми, той има нужда от своето си малко островче на принадлежност, където намира сигурност, подкрепа и смисъл.

И не си мислете, че непоносимата мащабност на вселената и съкрушителното осъзнаване на собствената нищожност са виновниците за наличие на скромност в неговото лъвско сърце. Не, през март 1969 мениджмънтът на НАСА решава, че именно Армстронг ще бъде първият човек на Луната, защото не притежава голямо его.

Слънцето в рождената карта на Нийл Армстронг участва в интересна фигура, наречена Малък триъгълник на таланта, заедно с Марс и Уран – и двете планети, предопределящи съдба на първооткривател, пионер, който не се страхува да се впусне по неотъпкани пътища, да напусне зоната на познатото и да потърси звездите.

Малък триъгълник на таланта се открива в картите на хора, които притежават в себе си дарба в развитие. Те усещат копнежа да разгърнат нещо заложено, да видят плода на семенцето, посято в енергийната структура на сегашната им личност.

Марс се намира както на върха на Талантливия триъгълник, така и в първи дом на Aза и себеидентификацията. Хората с Марс в първи дом притежават естествената склонност да бъдат първи. Те разпознават себе си като спонтанно и автентично реализирали се индивиди, когато направят своето откритие, когато първи отворят врата към дълбоко пазена и съкровена мечта.

Мечтата на Нийл Армстронг е свързана с Уран, който се е позиционирал в Овен, знака, управляван от Марс и в 11-ти дом на визията за бъдещето и човечеството. Уран е небесният баща. Асоциира се с египетската богиня на небето Нут, обгърнала небосвода и приютила в черната си утроба всичките се деца звезди. Уран е планетата покровител на астролозите, астрономите, астронавтите, учените, инженерите.

А Нийл Армстронг притежавал феноменални инженерни и технически способности, наред с ум, който попивал всичко като гъба. При Меркурий в съвпад с Нептун и в тригон със Сатурн подозирам, че по-скоро умственият му капацитет се дължал на изострена интуиция и богато въображение, паралелно със здрава преценка и аналитична мисъл.

Преди да стане астронавт, Армстронг е военен пилот и летец изпитател. Уран и Марс са белязали живота му с редица животозастрашаващи инциденти, но благодарение на хармоничното взаимоотношение между двете планети, което дарява бързи реакции, предвиждащи събитията, той се отървава невредим.

Любовта му към небето и крилатите машини се поражда, когато на невръстната тригодишна възраст баща му започва да го води на ежегодните самолетни състезания в Кливланд. Тогава възрастовата точка в хороскопа се намира в съвпад с върха на Малкия талантлив триъгълник, където е Марс. Любопитното е, че 36 години по-късно, когато възрастовата точка е в опозиция с Марс и в тригон с Уран, Нийл Армстронг стъпва на Луната. На 20 юли 1969 г. Семенцето е дало плод.

След този подвиг той се отказва от астронавтска кариера и се отдава на преподавателска работа в областта на авиоинженерството.

През 1979 година претърпява лек инфаркт. Почива през 2012 година след сърдечносъдова операция. Сърцето е органът, управляван от знак Лъв и може да бъде слабо място при представителите на знака.

Майкъл Колинс, един от спътниците му към Луната, казва за него: "Той беше най-добрият и завинаги ще ми липсва". 

Интересна игра на синхроничности е фактът, че двете космически мисии, в които Нийл Армстронг участва, се казват Gemini 8 и Apollo 11. Gemini е знакът Близнаци, в който се намира асцендентът на Нийл Армстронг, а Apollo е богът на Слънцето Аполон. Какво по-подходящо название за човек със Слънце в Лъв, предопределен да води мисията?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти