Сатурн и Плутон в съвпад на 12 януари – време е за промяна!

сатурн планети
Снимка: Thinkstock

Новите 20 пристигат с една вълнуваща година – година на добри възможности, но и не малко предизвикателства. На 12 януари ще станем свидетели на съвпада на планетата на структурата и йерархията - Сатурн с властта и силата на Плутон, а личните планети – Меркурий, Венера и Марс, ще бъдат ретроградни през различни периоди, които ще ни провокират да се обърнем към себе си и да разберем кое е това, което трябва да променим, за да се хармонизираме с външния свят. Малко по-късно ще се осъществи още един значим съвпад – този на Юпитер и Плутон. Ще бъдем подтиквани да правим промени, да оставим някои от моделите, които не ни обслужват и да направим още една стъпка в духовното и социалното ни развитие.

Кога и кои планети ще бъдат ретроградни през 2020 >>>

Меркурий
Снимка: Thinkstock

На 12 януари Сатурн и Плутон ще образуват съвпад, който за последен път е наблюдаван през 1982-83 г. За тези, които помнят събития от този период на живота си ще бъде полезно да помислят какво се е случвало тогава и дали има тема, която има нужда от преосмисляне или нов подход. Съвпадът на двете планети, известни със сериозния си и дълбок характер, ще се случи в знака на Козирога, който изисква да проявим воля и устойчивост. За някои това ще бъде момент, в който да се разделят с всичко излишно и ненужно. За други – съвпадът ще даде възможност за изграждане на основи за ново начинание. Най-важното е да знаем, че нещата ще стават бавно, но стабилно, изисквайки нашата енергия и концентрация.

Трите зодии, които ще имат късмет в периода 7-17 януари >>>

планета космос хороскоп астрология зодия
Снимка: Thinkstock

Твърде възможно е планетите, свързани със структурата, с отговорностите, с лидерските качества, да ни дадат кураж в бизнес делата и стартирането на нови начинания. Нека обаче не забравяме нужните качества, които да заимстваме от тези планети, като вътрешна устойчивост, вяра в собстените сили. Към съвпада в Козирог се присъединява и Юпитер, който в земния знак търси разумен подход, но е готов да подкрепи израстването на личността. Определян като кармичен съвпад, това събитие ни напомня за промените и транформациите на ума, които са необходими за формирането на обществото след повече от три десетилетия.

Космическото събитие ще се случи броени дни след полусенчестото лунно затъмнение в Рак, което ще потърси детето в нас, както и баланс между отговорността и емоционалната ни страна. Периодът е подходящ да се освободим от страховете и да продължим смело напред. Съвпадът ще се отрази на всички зодиакални знаци, но най-осезаемо ще повлияе на представителите на кардиналните знаци Козирог, Рак, Овен и Везни.

Астрологичните пророчества за 2020 г. за различните зодии >>>

планета космос хороскоп астрология зодия
Снимка: Thinkstock

 

Още от Астрология:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти