Великото изцеление на Хирон: какво може да очаква всяка зодия

Хирон планета планети космос астрология звезди
Снимка: iStock

Ретроградите - или транзитите, по време на които планетите сякаш се движат в обратна посока - обикновено са сложни.

Когато някоя планета премине в един от тези цикли, обратно задвижената енергия може буквално да възпрепятства напредъка в областите на живота, които управлява. Същото важи и за Хирон - малък, подобен на планета астероид, който обикаля около нашата Слънчева система и който изкарва на повърхността най-дълбоките ни вътрешни рани. Неговите ретрогради могат да бъдат с много силен заряд и да ни подтикнат да се изправим срещу всичко, което се крие в нас. 

Оглеждайте се, защото предстои: на 19 юли Хирон премина в ретроградност в Овен и ще се движи назад през знака до 23 декември. Може да ви се струва като дълъг (и мъчителен) транзит, но преди да правите заключения, е добре да познавате всички страни на ретроградния Хирон в Овен.

В гръцката митология Хирон бил известен като велик лечител, но когато бил ранен, по ирония на съдбата не можел да се излекува, небесното тяло на Хирон в астрологията по подобен начин отразява най-голямата слабост, лична борба или травма от минал живот, която ни е съдено да носим през целия си живот.

Когато Хирон е ретрограден, той е склонен да извади на повърхността тези скрити рани по различни начини и да ни подтикне да намерим нови пътища за изцеление.

Хирон ни приканва да се отправим на пътешествие за съзнателно осъзнаване на несигурността, която ни пречи да приемем напълно това, което сме, и можем да очакваме да се почувстваме мотивирани и готови да си помогнем.

Как точно този катарзис може да се прояви в живота ви според знака ви, вижте в галерията:

Как ретроградният Хирон ще повлияе на зодиите

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти