Любовта тържествува: Венера навлиза в Рак и какво да очакваме

Венера
Снимка: Unsplash, iStock, колаж

Зарина Главева

През последните няколко седмици Венера прекара времето си в компанията на бъбривите Близнаци - знакът, който се погрижи да сме по-общителни и да се наслаждаваме на книгите, задълбочените разговори и изкуството около нас.

Но от 17 юли до 20 август прекрасната Венера се премества в Рак, чувствителният кардинален воден знак и няма да имаме същата възможност да сме безгрижни и понесени от вихъра. Луната е образът на майката и този транзит ни предизвиква да проявяваме повече обич и разбиране: както към себе си, така и към другите. Тук Венера може да пробуди вътрешния ни грижовен родител и да се стреми да защити това, което ценим. Ще бъдем по-емпатични и също ще споделяме по-открито собствените си емоции.

Тази чувствителност е по-сложна, отколкото изглежда на пръв поглед. Възможно е да ви се струва, че хората около вас са с една октава по-изострени от обикновено и именно заради това е добре да се опитаме да бъдем по-благосклонни. Времето е подходящо и да се погрижите за психичното си здраве, особено ако сте позабравили да му обърнете внимание напоследък (много е вероятно Близнаци да ви е отвел в съвсем друга посока). Близките ви приятелства ще играят важна роля в следващите няколко седмици. Подкрепа ще има и от двете страни, така че отворете обятията си към помощ и бъдете еднакво съпричастни.

На работното място, Венера в Рак е способна да развие отношенията на друго ниво. На много от нас се случва да получим безвъзмездно съдействие от ръководител или просто да проведем задушевен разговор с колега. Но внимавайте: повишената ви чувствителност може да ви накара да приемате професионалните решения твърде лично. Поемете дъх, ако трябва се усамотете за момент и помнете, че всичко си идва на мястото.

8 изпитани начина да активираме женската си енергия

Във взаимоотношенията ни ще изпитваме нужда от по-дълбоко свързване. Представителите на зодия Рак, както и хора с лични планети в знака, ще бъдат особено уязвими, носталгични и сантиментални. Което от своя страна може да ви накара да искате да се свържете с хора от миналото си. Бъдете разумни в това отношение, дори тези от вас, които нямат планети в Рак. От друга страна, същата тази сантименталност, ще ви подтикне да оценявате красотата във вас и около вас на по-дълбоко ниво. Ако сте обмисляли да купите специален подарък на близък, сега е добър момент да го направите. Не цената, а значението е от важност.

Що се отнася до важните дати, които трябва да се следят по време на този транзит, Венера ще направи квадрат с Юпитер в Овен на 25 юли. Това може да се окаже ден на изострени и големи чувства (Юпитер в комбинация с Рак) и борбеност (квадратът и Овен). Юпитер също се занимава с правото, а Ракът - с плодородието и майчинството. Възможно е да се проявят разгорещени спорове около репродуктивните права и майчинството.

Най-сладкият ден на Венера в Рак ще бъде 27 юли, когато Луната в Рак ще се свърже с Венера. Това е ден, който е добре да посветите на близките си - ще се чувствате у дома си повече от всякога. На 2 август Марс ще сключи секстил с Венера. Марс, планетата на агресията и либидото в топлите обятия на любящата Венера: сигурно вече можете да си представите какво приключение предстои.

Отбележете си тези дати в календара и се насладете на това благоприятно разположение. Идва период, в който красотата тържествува.

Таро прогноза за юли: смелост, подкрепа и трансформации

 

Ето какво още ви очаква през ЛЯТО 2022:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти