Планетарни напрежения: защо декември ще бъде опасен?

Планетарни напрежения: защо декември ще бъде опасен?
Снимка: Thinkstock

Милена Вълканова

Декември започна с напрегнатата квадратура между Сатурн и Нептун, която ни завещава дълги месеци на напрежение по границите - на държавите, на политическите и житейските ни убеждения, на чувствата ни и на усещането ни за сигурност.

Плутон и Уран продължават да поддържат своя последен квадратурен танц помежду си, утвърждавайки усещането, че живеем във време разделно, във време на прекрояване и разместване на пластовете.

И си спомняме за жестокото китайско проклятие: “Дано живееш в интересни времена”. Интересни времена означава нестабилни - когато в къщата ти се разфучава подмолен или явен пандемониум, а след като затихне, оставя след себе си дълбока дезориентация, защото нищо не си е на мястото, нищо вече не е същото. И в тази непозната къща трябва да се научим да живеем отново, докато хлипаме носталгично и ядно по старото и се гърчим в страх от неизвестното.

Но декември ни посреща с широка усмивка. Големите богове не са забравили за заканите си, изглежда обаче, са си дали почивка. Позволили са на децата да поемат глътка въздух и да си поиграят на воля в края на годината преди затварянето на поредния дванадесетмесечен цикъл.

Декември ни посрещна с изключително приятен Голям огнен тригон, допълнен почти до съвършенство от Марс във Везни. В магнитната буря на дългосрочните напрежения ще се приюти залив на мира, спокойствието и вдъхновението, изцяло в духа на предстоящите празници.

Там ще се крие здравият разум, до който по-пряк достъп ще имат огнените хора, но той няма да ни спести объркванията, хаоса, грешките и нелепостите по всички житейски фронтове, управлявани от Сатурн като корпоративен живот, счетоводни дейности, мениджърски структури и решения, недвижимо имущество и т.н. Нептун подмолно ще насърчава тенденции като измиване на ръце, хвърляне на прах в очите и измъкване от отговорност. Дребните риби ще страдат най-много и немалко приключвания на годината за бизнеса ще се окажат истерично оплетени и объркани.

Най-центрирани и овладени ще бъдат личностите представители на огнените знаци и затова те ще влязат охотно или не в ролята на директор на цирка.

Докъм 20 декември Марс затваря опасна тау-квадратура към Уран и Плутон, а кардиналността на знаците говори за внезапни проявления на разтоварена агресия, взривяване на чувства и действия. Нищо прекалено не е препоръчително, крие в себе си непремерен риск, чиито последици ще се събират като порязващи парчета след това. Конфликтите се разгръщат във взаимоотношенията и дипломацията. Длъжни сме да отбележем обаче, че сега са дните, в които всичко неотработено и потулено като неудобна истина в брака, във връзката, в бизнес партньорството трябва да бъде смело конфронтирано, за да разчистим пътя на Новата година. Силно препоръчителни са средствата и възможностите на медиацията.

Марсовата енергия ни предупреждава и да внимаваме зад волана, да проверим състоянието на автомобила, да сменим гумите, ако е нужно, и да се постараем да владеем демона на “цар на пътя”.

След средата на месеца започва да ни става по-спокойно, светло и благо на душите - тъкмо навреме за почивните дни и пламъка на камините. А най-удивителната новина е, че малко преди Нова година и Уран тръгва директно. До този момент това е единствената останала ретроградна планета на небето. От 26 декември до 8 януари пребиваваме във времеви луфт от директно движение, в което имаме карт бланш за редица начинания.

На 11 декември е последното новолуние за годината в Стрелец. На нашата географска ширина то се случва по пладне и е подкрепено от енергията на Марс и Уран, които подсилват още повече стрелешката устременост и извисеност към бъдещето. Това е денят, в който е задължително да заложим на идеалите си, да ги подплатим с намерения и план за бъдещето и да помечтаем за осъществяването им в реалистичен формат. Дързостта и иновативността ще бъдат подкрепени от съдбата, а дребнавостта ще спъва крачките. Зорък е погледът, когато е отгоре и далече напред - над нещата, всеобхватен и цялостен.

Последната седмица на годината е изпълнена с лекота, жизнерадост и усещане за смисъл - тъкмо онова, от което имаме нужда, за да се заредим за предстоящата 2016. Венера, Меркурий, Юпитер и Северният възел се съюзяват в приятелски пакт между 25 и 27 декември, за да осветят доброто, ресурсите, които имаме, и възможностите, с които разполагаме - за част от тях ще бъдем изненадани, че не сме ги забелязвали. Прозренията на тези дни са истинска благословия.

А те ще са ни нужни, защото 2016-та година обещава да бъде грапава.

Още по темата:

Астрологът, който "дърпал конците" на Римската империя

Предстои цикълът Сатурн-Нептун. Какво ни очаква?

Сатурн или как се шлифоват диаманти

Проявленията на Плутон

В търсене на Нептун в хороскопа

Венера в Edna женска астрологична карта

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти