Огнен стихиен хороскоп

Скъпи огнени представители на зодиака, Овен, Лъв, Стрелец,

Западната и източната астрология се срещат през високосната 2016-та година, за да я определят като подвластна на огнената стихия. Новата година ще бъде под управлението на планетата Марс и числото 9, а според китайската нова година в знака на деветото животно, което се е явило пред Буда - Червената огнена маймуна – символ на човешкия интелект и одухотвореност.

Огънят ще въздейства с ентусиазъм, активност и динамика, а вие огнени представители ще бъдете пламенни и амбициозни, инициативни и борбени, и ще имате повече възможности за изява на способностите си, за които основен стимул ще бъдат предизвикателствата. Годината се свързва с червения цвят, който дарява света с енергия и жизненост. Звездните предпоставки са достатъчно силни за Вашата активизация, а огънят  гори във вас непрестанно и за да не се възпламените, може  да потърсите другите стихии на помощ, чрез техните цветове, като носите дрехи в такъв цвят или го пренасяте в интериора.

Ако търсите уравновесеност и рационалност – това е Земята с цветовете: оранжев и землист; ако се нуждаете от повече смисъл и емоция, се стремете към повече Вода с цветовете: тюркоазен и виолетов, а при липса на достатъчно одухотвореност и хармония с другите -  Въздухът ще ви зареди с  розовото и зеленото. Нека магията на Огъня за вас започне на 8 февруари, когато настъпи Новолунието във Водолей и ще поемете нагоре по стълбата към своите мечти!

ОВЕН

Скъпи пламенни представители на зодия Овен,

Кариера и финанси:
През 2016-та година ще се радвате на късмет в професионалната сфера и работата. Юпитер в Дева ще разширява хоризонтите ви за реализация, а заразителният ви ентусиазъм ще вдъхновява професиналните ви партньори, а също ще благоприятства колегиалните ви взаимоотношения. От септември до края на годината, Юпитер ще ощастливява с баланс и дипломация вашите бизнес отношения. Късмет ще има и във съдебните дела,но не предприемайте такива  и  не правете крупни сделки в ретроградния период на Юпитер от 9 януари до 11 май. Не подписвайте договори и важни домументи, внимавайте с комункациите и кореспонденцията в ретроградните периоди на Меркурий. Особено предпазливи в партньорствата трябва да бъдете през ретроградния Марс от 17 април до 29 юни.

Трудностите за вас през следващата година ще се явяват в образованието, далечните пътувания, чужбина и недвижимото имущество. Работата с официални представителства – банки, посолства, университети ще бъде актуална. Преосмислянето на основните ви ценности и проверката им на практика ще се случат през тази година. Бъдете внимателни от 26  март до 14 август, когато Сатурн е ретрограден.

Здраве
През новата година ще се радвате на бодър дух и на добро здравословно състояние. До септември месец периодът е изключително благоприятен да влезете в добра физическа форма, чрез здравословно хранене, спортуване и отказване от вредни навици и постигане на дълготраен ефект. Внимавайте да не се пренатоварвате, независимо че сте най-енергичният и активен представител на зодиака. Най-уязвими и предпазливи към инциденти и емоционална нестабилност трябва да бъдете в периода от края на април до юли месец, когато е ретроградната фаза на вашия покровител Марс. Времето, когато сте най-чувствителни е есента и ранната пролет.

Любов
Страстни и огнени, както винаги привличате неудържимо противоположния пол, но е добре да се пазите от импулсивност, защото до пролетта е вероятно да бъдете подложени на съблазни и изкушения. Периодът е изпитателен за взаимоотношенията с половинката ви, учете се да бъдете по-нежни и толерантни. Издържите ли проверката на времето, от септември месец предстои едногодишен период – благоприятен за сериозен съюз, брак и начало за стабилна връзка.

ЛЪВ

Драги и неотразими представители на зодия Лъв,

Кариера и финанси
Юпитер в Дева ще ви дари с късмет в сферата на доходите, финансите и материалното благополучие, особено ако действията ви се целенасочени и разумни. До септември парите няма да бъдат проблем за вас, а някои дори ще получат бонуси и допълнителни печалби. Единствено условие е да не правите инвестиции в ретроградния период на Юпитер от 9 януари до 11 май.

От септември до края на годината Юпитер влиза във Везни. Контактите ви ще се увеличават и търговията, посредничеството ще бъдат в разцвет. Периодът е много благоприятен за командировки, специализации и преквалификационни, езикови и всякакви обучения и курсове. Сферите, в които е добре да инвестирате и печелите са творчеството и изкуството.

Сатурн ще ви подложи на изпитания да се научите да бъдете по-практични и да съумеете да прокарвате творческия си потенциал в реални измерения и материални форми, да си поставяте ясни цели, да структурирате стъпките си. Основните задачи се състоят в това да започнете да забелязвате детайлите в работата и ежедневието си, и да намерите баланс между отговорностите и удоволствията.

Здраве
В добра физическа форма ще бъдете през настоящата година. Много благоприятно за вас ще бъде да се да се адаптирате към нов, по-здравословен начин на живот – с рационално хранене, повече физически упражнения и връзка с природата.  Възможни неразположения за вас може да има през февруари и юли.

Любов
През 2016-та година в любовта идва време за сериозните неща – време е да предприемете действия в тази посока или да се откажете. Благоприятен и хармоничен период за вас и любимия ще бъде февруари и март – за някои може би ще има романтични предложения. През пролетта ще се насладите на невероятни интимни моменти, много споделени любов, чувства и емоции.

Ако сте решили да сключвате брак, изчакайте да отмине ретроградният Юпитер от 9 януари до 11 май и тогава действайте. През есента тези, които не са срещнали все още своята половинка, ще имат този шанс.

СТРЕЛЕЦ

Скъпи Стрелци, и най-одухотворени и оптимистични представители на зодиака,

Работа и финанси
2016-та годината ще бъде важна и запомняща се. Време е да докажете на себе си и пред света колко целеустремени и отговорни може да бъдете! Всички астрологични показатели подчертават промени във връзка с вашето личностно утвърждаване, като поемате повече отговорности и проявявате сериозно отношение към живота си.

С изключителната подкрепа на планететата на годината Марс, а също и на Юпитер в Дева във сферата на професионалното развитие, ще имате шанс да заемете челни редици в кариерата си.

В периода от 9 януари до 11 май - не инвестирайте, не купувайте недвижими имоти, не започвайте съдебни дела и внимавайте с пътуванията и работата с чужбина. Юпитер ще бъде в знака на Везни от 9 септември до следващата година в социалната сфера и новостите, приятелите и сбъднатите мечти и отново ще ви окрили, и дари с оптимизъм.

Ще се чувствате волни и щастливи, сързани с нови интересни хора, с които най-вероятно ще работите в екип и ще споделяте сходни интереси и идеи. Прокарването на нововъдения, необходимостта от промяна в методите на работа и използването на новите технологии, ще бъдат интересна част от ежедневието ви и ще ви зарежда позитивно.

Сатурн е във вашия знак и изпитанията му за вас ще бъдат най-сериозни, свързани с това да се научите да проявявате повече умереност в живота си, да се съобразявате в поведението и действията си, както и да поемате отговорност за себе си и за другите.

Здраве
Тази година, белязана от огнената стихия, ще  ви дари с енергичност и работоспособност. Повишено внимание трябва да проявите през ретроградния Марс тъй като е във вашия знак, в периода от 17 април до 26 юни. Тогава съществува опасност от инциденти и от спадане на имунитета и по-голяма предразположеност към заболявания.

Любов
Любовни трепети, неочаквани срещи и сбъднати блянове са твърде вероятни през тази година. През пролетта ще има мимолетни авантюри. Предпазливи към изневери и съблазни е добре да бъдете до месец май. Ще поизчакате и искрата на любовта ще се възпламени през есента. Сключването на брак направете след 11 май, тъй като дотогава вашият покровител Юпитер е в ретроградно движение!

Скъпи огнени представители, през 2016-та година вдъхвайте жизненост край вас, озарявайте, вдъхновявайте, обичайте, подбуждайте! 

Очаквайте утре стихиен хороскоп за Въздушните знаци!

Автор: Юлия Смрекар

Прочетете още:

Как ще бъдат подредени планетите през 2016-а и какво ни вещаят те?

Шаманското пътешествие на Стрелеца

Гордият драматизъм на Лъвовете

В началото бе... Овенът

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти