Новолуние в Козирог: какво е добре да (не) правим на 29 и 30 декември, докато Луната е без курс

Новолуние в Козирог: какво е добре да (не) правим на 29 и 30 декември, докато Луната е без курс
Снимка: netinfo

На 29 декември в 08:53 часа българско време настъпи Новолуние в знака Козирог.

Слънцето и Луната са на 8 градуса и са в съвпад с ретроградния Меркурий, а трите планети заедно правят благоприятен аспект с Марс и Нептун в Риби. Ще посрещнем Новата 2017 година с растяща Луна и това е добре.

Луната в Козирог на 29 декември може да оказва по-неблагоприятно влияние на родените предимно през първа и втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от тези две декади, пише астрологът Марги Паскалева в astroamor.wordpress.com.

Енергията ви е недостатъчна, емоциите променливи. Възможно е да има хора, които да се чувстват по-ограничени в действията от определени обстоятелства или хора, непълноценни или недооценени от другите. Знакът Козирог се управлява от планетата Сатурн и затова неслучайно зимните месеци са по-трудни и по-чувствителните хора са склонни към депресия.

Не й се давайте! Козирог е знак, който знае какво иска, трудолюбив и постоянен е, работи упорито и успява рано или късно….обикновено по-късно в годините. Слушайте приятна, успокояваща музика, ограничете дразнителите, довършете важните и неотложните задачи. 

29 декември е по-ползотворен като цяло ден за родените под знаците и предимно през първата и втора декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби.

Вече сте настроени за празнуване и романтични преживявания. Делата ще вървят по-успешно през втората половина на деня. Денят е благоприятен за организиране и планиране на семейни тържества, за задълбочена и продължителна работа, за изграждане на авторитет пред шефовете, за работа с документация и взаимодействие с различни институции.

На 29-ти през нощта и в ранните сутрешни часове на 30 декември Луната е в съвпад с Плутон. Това изисква да бъдем на сигурно и безопасно място в нощните часове на 29-ти срещу 30 декември и това важи особено за родените през втората декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог.

Около 10:00 часа Луната образува таоквадратура с Юпитер във Везни и с Уран в Овен.

Снимка: netinfo

30 декември е доста динамичен ден както в личен план, така и в мунданен. На този ден звездите може да създадат предпоставка за напрежение в делата и взаимоотношенията с хората при родените вече през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от същата декада.

Всичко е преодолимо, когато сте настроени философски и проявявате търпение. Бъдете стриктни и отговорни, не избързвайте и не рискувайте. Разчитайте на изпитани и утвърдени методи и средства. Спазвайте правилата и законите, внимавайте и за кражби на обществени места. Предпразничните дни са най-благодатното време за крадци и измамници, пазете се.

Звездите създават предпоставки в световен план за инциденти, технически аварии, експлозии, протести, прояви на насилие, природни катаклизми и атентати. Този ден се очертава по-ползотворен за родените през трета декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Луната преминава през последните градуси на знака Козирог и хармоничният й аспект с вашето рождено Слънце ще внася лекота в делата и спокойствие в ежедневието. Освен това от 10:07 часа Луната вече е „без курс“ до 03:29 часа на 31 декември.

Това прави деня след 10:07 неефективен и неблагоприятен за важни решения и дела. Единствено можем да вършим рутинни задачи и довършителни действия по отношение на работата или организацията на почивните дни за Нова година.

Снимка: netinfo

Дните около и по време на Новолуние не са благоприятни за планови операции, особено за тежко болните и възрастни хора, защото могат да не издържат операцията. На 29 и 30 декември не се препоръчват операции най-вече на костите, ставите, гръбначно – мозъчни интервенции, вадене на зъби.

Дните са благоприятни за провеждане на лунната диета за изчистване на организма от токсини. За тези, които не желаят и не се нуждаят от диети, храната трябва да бъде по-богата на калций, на витамини А и Е.

Автор: Марги Паскалева

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти