Небесните маски падат: какво да очаквате от новолунието в Скорпион и слънчевото затъмнение

Слънце слънчево затъмнение
Снимка: iStock

Зарина Главева

Дръжте се здраво, деца на космоса, защото ни предстои седмица, която дълго няма да забравим. В орбитата ни навлиза новолунието във фиксирания знак Скорпион в комплект със слънчево затъмнение.

Скорпионското новолуние само по себе си е голямо изпитание за повечето от нас, но когато добавим частичното затъмнение към сметката, небесата (и животите ни) стават много нажежени.

► Сезонът на Скорпиона насочва погледите ни навътре и разкрива нови хоризонти: какво да очаква всяка зодия

Затъмнението

Това, което се случва по време на слънчево затъмнение, е, че Луната закрива напълно Слънцето или част от него. От астрологична гледна точка това означава, че егото (в лицето на Слънцето) е покрито със сянката на Луната (емоциите ни, тъмната ни страна). Това определено ще повлияе на емоциите ни и ще помогне на новолунието да ни разкрие истинската същност на хората около нас. Но внимвайте, вие също влизате в това число.

► Посрещнете съдбата си! Слънчевото затъмнение ще промени живота на четири зодии

Новолунието в Скорпион

Най-важното нещо, което трябва да запомните за всяко астрологично събитие, свързано със Скорпион, е, че есенцията на този знак е да разобличава, променя, изчиства и да предотвратява необратими катаклизми. Негова задача е да се пребори с “демоните”, да изчисти всички товари, които не ни позволяват да продължим напред, и да свали маските. Затова асоциацията на Скорпион със смъртта и трансформацията е толкова силна.

Именно за това е дошло времето: вътрешна трансформация. Със или без вашето съдействие, това новолуние ще изчисти всички навици, които са ви “смалявали” или правили зависими от чуждото одобрение. Всичко, което е негативно и нездравословно, ще изскочи в полезрението ви и ще трябва да го премахнете преди да е “заразило” всички части от вас.

И тъй като новолунието ще е в съвпад с Южния възел, очаквайте да се върнат теми, които са засягали дедите ви, корените ви, кармични цикли и миналото като цяло.

Това важи особено за тези от вас, които са под знаците Телец и Скорпион, както и другите фиксирани знаци Лъв и Водолей.

Ето какво можете да очаквате от това небесно подреждане според зодията си (съветваме да вземете предвид асцендента и луната си):

Какво да очаква всяка зодия от новолунието в Скорпион и слънчевото затъмнение

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти