Най-подходящата работа според зодията ви

Най-подходящата работа според зодията ви
Снимка: Thinkstock

Милена Вълканова

Днес ще си поговорим за професиите на зодиите.

И веднага правя уговорката, че хората, разбира се, се раждат по време, когато Слънцето осветява един от дванайсетте знака на зодиака, но самите люде не са зодиакални знаци - те си личности, индивидуалности, многостранни, разнолики и уникални.

Затова няма да описвам коя професия е точно най-подходяща за теб, защото това зависи от съдържанието на целия ти хороскоп, а не само от слънчевия ти знак - още повече, че индивидуалният хороскоп най-прецизно и колоритно ни дава информация за същностното съдържание на талантите и наклонностите, но конкретната форма, в която да ги канализира и вложи, в голяма степен индивидът трябва сам да открие по силата на зрелостта на своята душевна воля и осъзнатост.

Това, което мога да направя обаче, е да ви разкажа в контури в кои сфери на човешката професионална опитност енергията на дванайсетте зодии пребивава с най-голяма радост, с кои професии резонира най-хармонично.

Въздушните знаци обожават интелектуалните предизвикателства.

Те са генератори на идеи, комбинатори и творци на алгоритми. За тях е важно да има движение - физическо, ментално, духовно. Движението, общуването с другите и обменът на мисли, информация, емоции са жизнено важни. Затова въздушните знаци са привлечени от поприща като консултантски услуги, преподавателски и обучителни дейности, търговия.

Везните са чудесни адвокати, медиатори и организатори на събития, Близнаците са търговци и маркетингови специалисти, а Водолеите са IT гении.

Въздушната четвърт на зодиака обикновено избягва да си цапа ръцете и ще се изявява с удоволствие там, където има творчество, комуникация, технологии, хора.

Огнената стихия има нужда да действа, да инициира, да се вихри и да ръководи.

Нейните представители са вдъхновителите на зодиака и обикновено застават зад каузи, в които горят. Те са естествените лидери в нашето общество - и формални, и неформални.

Овенът ще се насочи натам, където има възможност за конкуренция и преодоляване съпротивата на съперника. Той е спортист, воин, военен, полицай, огнеборец, хирург. Овенът има нужда от битки - някои малки и лични, други - обществено значими. Той е мениджър и водач в областта си.

Лъвът обича да се изявява на сцена, затова той е актьор, телевизионен водещ, артист, мотивационен лектор, бижутер, кардиолог.

Стрелецът търси широки пространства - и физически, и духовни. Намира ги в професии като издателска дейност, международни отношения, академичен преподавател, международна журналистика, преводач, духовник.

Земята е практична, методична, организирана.

Тя търси стабилност, сигурност, корен. Неотклонно и бавно следва целите си без излишни рискове и ненужни подскоци. За хората с доволно количество от тази стихия в картата си е изключително благотворно и жизнеутвърждаващо да имат досег с природата и земята, както и да вършат неща с ръцете си, защото щастието им минава през сетивната функция.

Телецът е градинар, било то като професия или хоби. Той има усет за пари и затова банкерството му е в кръвта. Козметика, архитектура, интериорен дизайн, приложни изкуства - все професии, които хранят чувството му за физическа форма и пряк, осезаем резултат от неговите усилия.

Девата е царица на детайла, изчистените форми и взаимоотношения, грижата за другия. Тя процъфтява в медицинските професии, статистиката, социологията, счетоводството, одита, всякакви асистентски дейности.

Козирогът е кариеристът на зодиака. Той се цели нависоко и надалече и влага неимоверни усилия да изкачи върха на йерархичната стълбица в социума, политиката или компанията. Той е финансист, CEO, главен счетоводител, мениджър на недвижимо имущество, архитект, организатор...

Вероятно оставате с впечатлението, че земните знаци са малко скучновати, но не се заблуждавайте - те имат здраво и вибриращо чувство за хумор, освен това се срещат в артистичните среди в изобилие, просто в творчеството им винаги има голяма доза приемственост, усещане за земя, цвят, форма, плодовитост.

Водата е нежна, чувствителна, емоционална.

Тя черпи жизнени сокове и дава изобилно на околните, когато се занимава с дейности за душата - грижа за другите, писане, рисуване, пеене, духовност.

Рибите са ефимерни, леко неземни - те са режисьори, актьори, музиканти, ясновидци, фармаколози, лекари. психотерапевти, които имат особена дарба да работят с хора със зависимости.

Скорпионите не са толкова себепожертвователни, но те попълват луфтовете от професии, които другите зодии обикновено предпочитат да избягват - погребален агент, патоанатом, следовател, криминалист, балсаматор, психиатър, сексолог, палеативен терапевт, психотерапевт.

Ракът е отдаден социален работник, детски учител, медицинска сестра, диетолог, готвач и кулинар, психолог и детски лекар.

Търсенето на призванието и на онази дейност, в която да вложим сърцето и душата си, и чрез която да участваме в големия космически и социален план на развитие, е процес, който има начало, но подозирам, че никога няма край и непрекъснато бива ревизиран и обновяван.

Все пак обаче немалко хора не са стъпили на онази пътечка, която им дава усещане за посока, смисъл и предназначение на творци. Те работят за едната заплата и дълбоко в себе си с страдат тихо от екзистенциално неудовлетворение.

Рождената карта може да се окаже една мъничка стъпка към началото на разплитането на загадката за професионалната радост, която им предстои да открият в този живот.

Прочети още:

Приятелството и зодиите

Любов и зодии

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти