Лунните лица на Рибите

Лунните лица на Рибите
Снимка: netinfo

Йоана Йорданова

Почти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му. Много важен за описанието на характера обаче е и знакът, в който се намира Луната при раждането – този знак показва как реагираме емоционално, от какво имаме нужда, за да се чувстваме добре, какви сме в интимните връзки.

Ако например сте зодия Овен и се чудите защо все правите компромиси – нещо, нетипично за вашата зодия, може би имате Луна във Везни или в Риби.

Комбинацията от слънчевия, лунния знак и асцендента дава една доста пълна картина за вашия характер и преживявания.

Кой е вашият Лунен знак, можете да проверите ТУК.

Дори и да не знаете точния си час нa раждане, можете да използвате приблизителна такава. Луната пребивава в един знак средно около два дни и половина и затова часът не е толкова важен.

Представяме ви характеристиките на представителите на зодиакалния знак Риби в различните лунни позиции:

Риби с Луна в Овен

За вас не е никак лесно да се справите със собствените си емоции и страсти – гневните изблици и драмите не са ви чужди. За да не се налага непрекъснато да плувате в емоционален хаос, трябва да намерите нещо, което да ви заземява и да ви дава усещане за сигурност – например работата ви. Не обичате реда, но е във ваша полза да се научите да го въвеждате тук и там, защото иначе може съвсем да се пуснете по течението. Понякога сте като малко дете – искате ли нещо, трябва да стане на мига. В любовта и личните взаимоотношения трябва да намерите баланса между това да държите на своето и да правите компромиси, защото изпадането в крайност няма да ви направи щастливи.

Риби с Луна в Телец

Вие сте човек с артистични дарби – може би рисувате хубаво или имате музикален талант. Каквото и да умеете, добре е да го развивате, защото така ще се чувствате истински удовлетворени от себе си и от живота си. За разлика от други представители на знака, вие сте доста по-съсредоточени върху целите си и по-практични – знаете какво искате и търсите начин да приложите способностите си в работата и в реалния живот. Материалното благополучие е важно за вас, но имайте предвид, че сами по себе си парите няма да ви направят щастливи – те може да са резултат от удоволствието от работата, а не самоцел.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Близнаци

Вие сте едни от най-гъвкавите хора, които светът познава – без да правите каквото и да е усилие, се настройвате към външните обстоятелства и към хората около вас. Можете да намерите общ език почти с всеки и да се поставите на негово/нейно място. За съжаление точно заради това хората често решават, че вие нямате мнение, или че на вас не може да се разчита – днес казвате едно, утре друго. Опитайте се да не подвеждате близките си и да спазвате обещанията си, за да не си навлечете слава на лъжливото овчарче. Възможно е да имате писателска дарба или хубав глас, които бихте могли да използвате, за да омайвате околните. В любовта сте доста непостоянни и бързо ви доскучава с един и същи човек.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Рак

Вие сте нежен и състрадателен човек, който винаги се поставя на мястото на другите и съпреживява и радостите, и болките им. Може би за вас е най-добре да си намерите работа, чрез която бихте могли да помагате на хората и дори да ги лекувате. За семейството си сте готови на всякакви жертви. Внимавайте обаче, защото ако не се научите да слагате граници между себе си и околните, има риск да станете кошче за душевни отпадъци или често да се възползват от вас. Вашият урок е да започнете да казвате „не” и да обичате и себе си, а не само другите. Тъй като лесно можете да влезете в кожата на всеки, от вас би излязъл и добър актьор. Обичате ли, вие се отдавате напълно и сте много грижовни, но по-добре не прекалявайте и не се превръщайте в майка на любимия човек.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Лъв

Вие сте творческа личност, която има силна нужда да се изявява и да блести с талантите и способностите си. Чувствате се най-добре, когато сте на сцена или изпъквате пред другите по някакъв начин. Изключително любвеобилни и топли, вие обичате да радвате любимите си хора и да им показвате какво означават за вас с най-различни жестове на внимание. Понякога сте по-щедри, отколкото се налага – и на пари, и на чувства. Влагате много енергия в любовни преживявявания и флиртове, като сякаш сте влюбени в самата любов, а не толкова в конкретния човек. Когато чувствата ви не са споделени, драматизирате доста.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Дева

Вие сте грижовен човек, който винаги е готов да бъде от полза на близките и приятелите си. За съжаление обаче точно на себе си не можете да помогнете, защото сте доста нерешителни и ви тормозят дилеми и съмнения. Постоянно се безпокоите за нещо и тази тревожност може много да ви измъчва, ако не намерите някаква опора – например вяра във висша сила. Някои от вас държат на реда на всяка цена, а други плуват в хаоса, но най-добре е, ако намерите баланса между двете – бъдете практични, но не забравяйте, че ви живота има нещо много повече от работа, чистене и готвене. В любовта имате високи изисквания, които обаче едва ли някога ще се оправдаят.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна във Везни

Вие сте фин и деликатен човек с усет за красивото – както в изкуството, така и в живота и човешките взаимоотношения. За вас е много трудно да виреете в среда на враждебност и агресия, така че е много важно да се заобиколите с хора, които се държат добре с вас, и да намерите призвание, в което да изявите стремежа си към хармония и красота. По всяка вероятност най-подходящата област за изява за вас е изкуството – без значение кое точно, важното е да се чувствате добре. В любовта сте много романтични и всеотдайни – правите големи жестове за партньора си. Копнеете за взаимност, за съжаление трудно я постигате, но това не пречи да се стремите към нея.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Скорпион

Вие сте много чувствителен и лесно раним човек. Една дума, казана накриво от някого, е достатъчна да ви засегне, а предателствата и обидите преживявате трудно. Ще живеете по-лесно, ако се опитате да не приемате всичко толкова лично. Не обичате промените и се привързвате трайно към хора и ситуации, дори когато те ви причиняват болка. Емоционалният ви живот е доста бурен и объркан, често се случва да страдате от несподелена любов. За вас би било полезно да посещавате психотерапевт, за да се научите как да изразявате чувствата си и в същото време да добиете един по-обективен поглед към самите себе си.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Стрелец

Вие сте човек с духовни търсения. Независимо дали сте последователи на конкретна религия, или просто вярвате в съществуването на висша сила, за вас е много по-лесно да се свържете с тази висша сила, отколкото за останалите хора. Имате изключителна интуиция, на която можете да се уповавате, за да взимате правилни решения. Размишленията не са силната ви страна – ако започнете да мислите много, ще се объркате, така че по-добре се доверявайте на шестото си чувство. За вас е много важно животът ви да има смисъл и постоянно развитие. Изпаднете ли в рутина, има риск да започнете да прекалявате с алкохол и вредни вещества. Научете се да довършвате начинанията си и да не се разпилявате.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Козирог

За разлика от много други представители на знака Риби, вие сте организиран и дисциплиниран човек. Отнасяте се сериозно към поетите ангажименти, в работата си сте професионалист и на вас може да се разчита. Най-добри резултати обаче постигате, когато имате възможност да вложите творчество в начинанията си, така че гледайте да работите нещо вдъхновяващо. Това, върви което е добре да поработите, е самочувствието – вредите си сами с постоянните съмнения в себе си, а често позволявате на по-силни характери да ви използват. Колкото по-добри ставате в работата си с годините, толкова по-увереност в себе си ще придобивате.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна във Водолей

Вие сте мечтател, който трудно може да намери удовлетворение в земните постижения, блазнещи повечето хора. Често се чувствате неразбрани, включително от най-близките. За да сте в хармония със себе си и със света, трябва да откриете духовното си семейство – хора, които споделят вашите идеи и светоусещане. Вие сте призвани да помогнете за въздигането на съзнанието на хората до едно по-високо ниво, но това ще стане не като бягате от т.нар. обикновен живот, а като откриете своето място в него и започнете да осъществявате визията си за света. Подходяща професия за вас е онази, в която можете да използвате въображението си, за да създавате уникални творения.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Риби

Вашата природа е изключително променлива и непостоянна – имате много лица и е трудно да влезете в каквито и да било описания и рамки. Заради това от вас вероятно би излязъл чудесен актьор – така ще можете да влизате в най-различни роли. Животът ви може да е толкова объркан, че постоянно да имате нужда някой да ви спасява от самите вас. Често ставате жертва на собствените си илюзии, включително и в любовта. Предпочитате да живеете в свой собствен свят, а не в реалността. Ако не искате да залитнете по алкохол или друга зависимост, гледайте да си намерите хубав свят, в който да се оттегляте - например изкуството.

Снимка: Thinkstock

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти