Кажи ми в кой знак е Луната ти, за да ти кажа каква си: зодия Рак - II част

Кажи ми в кой знак е Луната ти, за да ти кажа каква си: зодия Рак - II част
Снимка: Thinkstock

Йоана Йорданова

Припомнете си първата част на материала ТУК >

Почти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му. Много важен за описанието на характера обаче е и знакът, в който се намира Луната при раждането – този знак показва как реагираме емоционално, от какво имаме нужда, за да се чувстваме добре, какви сме в интимните връзки.

Ако например сте зодия Овен и се чудите защо все правите компромиси – нещо, нетипично за вашата зодия, може би имате Луна във Везни или в Риби.

Комбинацията от слънчевия, лунния знак и асцендента дава една доста пълна картина за вашия характер и преживявания.

Кой е вашият Лунен знак, можете да проверите ТУК.

Дори и да не знаете точния си час нa раждане, можете да използвате приблизителна такава. Луната пребивава в един знак средно около два дни и половина и затова часът не е толкова важен.

Представяме ви втората част на характеристиките на представителите на зодиакалния знак Козирог (първата може да си припомните ТУК) в различните лунни позиции:

Рак с Луна във Везни

Вие имате мек характер и винаги сте готови да отстъпите само и само да има мир. Не обичате да влизате в спорове или да водите битки – нежната ви природа се стреми към любов и хармония. Все пак е добре да слагате някои граници, дори когато става дума за най-близките ви хора - колкото и да ви обичат, те усещат, че им позволявате да правят каквото искат и се възползват от добрината ви. Колебливостта ви е вашата слабост – решенията ви зависят много от емоционалното ви състояние и често не знаете какво точно искате или кое е добро за вас.

Снимка: Thinkstock

Рак с Луна в Скорпион

Вие сте човек с изключително богат вътрешен живот – преживявате дълбоко всичко случващо се. Би било добре, ако намерите някакъв начин да изразявате всичко онова, което се случва в душата ви – например чрез изкуство. Научете се да живеете в настоящето и да се концентрирате върку конкретни занимания, защото в противен случай ще бъдете напълно подвластни на неоснователни страхове, силни страсти и негативни емоции. Вие постоянно се страхувате, че може да ви отнемат нещо, на което държите, и затова имате склонност да се вкопчвате, а в любовта сте ревниви и обсебващи. Търсете корените на страховете си и ги преодолейте – така ще придобиете неподозирани сили.

Снимка: Thinkstock

Рак с Луна в Стрелец

Вие сте интересна комбинация от нужда да пуснете корени и потребност да пътувате и да натрупате опит, който няма как да придобиете, ако сте закотвени на едно място. В някаква степен тези потребности се бият една с друга, затова трябва да намерите начин да ги помирите – например като се установите на едно място, но работата ви е свързана с пътуване и контакти с повече хора. Еднообразието е противопоказно за вас, така че гледайте да не допускате животът ви да влезе в един коловоз, от който никога не се отклонявате. В любовта сте доста по-смели и по-авантюристично настроени от други представители на знака.

Снимка: Thinkstock

Рак с Луна в Козирог

Вие сте пазител на традициите и държите на ценности и обичаи, които са се наложили във времето. Имате интерес към историята, може да харесвате антикварни вещи и сте в някаква степен старомодни. Трудно се разчупвате и приемате нещо ново. Чудесно е, че харесвате старото и изпитаното, но отвреме-навреме е добре да давате шанс на нови хора и идеи да влязат в живота ви – не го ли направите, ще станете твърде закостенели. Основното, което търсите в любовта, е сигурност – както емоционална, така и финансова. Обвържете ли се с някого, вие сте верни и лоялни, но също така доста изискващи и критични към партньора.

Снимка: Thinkstock

Рак с Луна във Водолей

Вие имате силна нужда да принадлежите, но за разлика от други представители на знака, вашето истинско „семейство” може да не са родителите и роднините ви, а нещо друго – например приятелите ви и дори някаква духовна общност. Докато откриете това духовно семейство, може да се чувствате малко като дърво без корен, тъй като родното ви семейство не ви дава усещането за приемане и разбиране. Самите вие трудно ще създадете семейство, тъй като сте доста свободолюбиви. И все пак има шанс това да се случи, стига да намерите човек, който да ви дава простор и да не изисква да правите постоянно всичко заедно.

Снимка: Thinkstock

Рак с Луна в Риби

Вие сте хора, които трудно се справят с практичната страна на живота, тъй като сте доста отнесени и живеете в свой собствен свят. Имате нужда от хора, на които да се опрете и на които да разчитате да ви спасят, когато изпаднете в трудна ситуации или когато ви обземат многобройните ви страхове. Вие усещате чуждите емоции така, сякаш са ваши, и ви е много трудно да се разграничите от тях. Стойте далеч от хора, които ви натоварват и изсмукват енергията ви, защото това ще ви разболее. За вас е много трудно да поемате отговорност за собствените си преживявания и често се поставяте в зависимост от друг човек – за да сте сигурни, че има кой да се погрижи за вас и да ви осигури онова, от което се нуждаете.

Снимка: Thinkstock

Вижте още:

Лунните лица на Телеца

Лунните лица на Водолея – I част

Лунните лица на Водолея - II част

Лунните лица на Овена

Лунните лица на Рибите

Лунните лица на Козирога - I част

Лунните лица на Козирога - II част

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти