Лунните лица на Козирога - I част

Лунните лица на Козирога - I част
Снимка: netinfo

Йоана Йорданова

Почти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му.

Много важен за описанието на характера обаче е и знакът, в който се намира Луната при раждането – този знак показва как реагираме емоционално, от какво имаме нужда, за да се чувстваме добре, какви сме в интимните връзки.

Ако например сте зодия Овен и се чудите защо все правите компромиси – нещо, нетипично за вашата зодия, може би имате Луна във Везни или в Риби.

Комбинацията от слънчевия, лунния знак и асцендента дава една доста пълна картина за вашия характер и преживявания.

Кой е вашият Лунен знак, можете да проверите ТУК.

Дори и да не знаете точния си час нa раждане, можете да използвате приблизителна такава. Луната пребивава в един знак средно около два дни и половина и затова часът не е толкова важен.

Представяме ви първата част на характеристиките на представителите на зодиакалния знак Козирог в различните лунни позиции:

Козирог с Луна в Овен

Вие сте човек, на когото трудно може да се влияе – правите това, което сте си наумили, и много рядко се вслушвате в чуждо мнение. Искате ли нещо, трябва да го получите на мига. Не стане ли, се изнервяте, а може да станете и много изискващи към околните. Сигурно не е приятно да го чуете, но с вас не се живее лесно – ако искате да се разбирате по-добре с околните, трябва да се научите да правите компромиси. Другият важен урок за вас е търпението – животът ви ще бъде по-лесен и по-приятен, ако осъзнаете, че много неща в този свят стават бавно и постепенно, а не в момента, в който сте ги поискали. Положите ли усилия, за да осъществите целите си, може да постигнете наистина големи успехи.

Снимка: Thinkstock

Козирог с Луна в Телец

Вие сте здраво стъпил на земята човек, който се нуждае от сигурност и спокойствие, за да се чувства добре. Каквото и да искате да постигнете, напредвате бавно и постепенно към върха. Не правите нищо прибързано и не предприемате рискови начинания, които биха могли да ви поставят в трудно положение или евентуално да доведат до финансови загуби. На вас може да се разчита, защото сте верни и лоялни, включително и в любовта. Избирате ли партньор, то е едва ли не за цял живот. В кариерата бихте могли да постигнете много, защото имате таланти и способности – само мързелът е способен да ви попречи. Някои от вас обаче може лесно да минат в другата крайност и да станат работохолици.

Снимка: Thinkstock

Козирог с Луна в Близнаци

Вие може би сте едни от най-гъвкавите представители на знака Козирог – бързо се приспособявате към нови условия и намирате общ език с различни хора. Обичате да общувате и бихте могли да използвате добрите си комуникативни умения на професионалното поприще – например да работите като пиар, туристически агент или търговец. Ако усещате подтик да пишете, последвайте го – нищо чудно от вас да излезе също журналист или писател. Макар че в работата сте доста постоянни, в любовта може често да сменяте партньорите си. Една от причините за трудностите ви в интимната област е невъзможността да разкриете чувствата си – вашата сила е интелектът, а не емоционалното изразяване.

Снимка: Thinkstock

Козирог с Луна в Рак

Вие или имате склонност да се грижите за другите, все едно сте им майка, или очаквате някой друг да се погрижи за вас. И двете крайности обаче не са добри – трябва да се научите да се грижите за себе си, защото само когато вашите потребности са удовлетворени и се чувствате добре, можете да бъдете полезни и на близките си и дори на обществото. Научете се да изразявате емоциите си по подходящ начин – не да ги потискате, но не и да обвинявате околните за тях. Намирането на баланса между семейството и кариерата е друг важен урок, който стои пред вас, а най-добре е да си намерите работа, чрез която да подхранвате други хора – например в грижите за деца или в сферата на услугите.

Снимка: Thinkstock

Козирог с Луна в Лъв

Макар външно да изглеждате сериозни и резервирани, във вас сякаш живее едно малко дете, което има нужда да получава внимание и да се забавлява. Ако професията ви е по-скучна, например в сферата на финансите или бизнеса, задължително намерете начин за забавление или творческо изразяване – например като си намерите някакво интересно хоби. В любовта можете да бъдете неочаквано романтични. Държите много на верността – изневерят ли ви, никога няма да простите. В същото време обаче искате вие да командвате парада и често в отношенията ви с околните държите да става на вашето. В някакъв момент животът може да не ви даде това, което искате, за да се научите да се смирявате.

Снимка: Thinkstock

Козирог с Луна в Дева

Вие сте работохолик и едва ли има по-добър професионалист във вашата област – започнете ли нещо, проявявате голямо старание и няма начин да не го доведете до успешен завършек. Перфекционист сте, имате високи изисквания към околните, но на първо място – към себе си. Макар че това е предпоставка за големи постижения, опитайте се да не сте толкова критични към околните, защото ставате малко досадни. Не е зле да намалите малко и изискванията към себе си, защото в противен случай има вероятност здравето ви да пострада. В любовта също сте доста претенциозни. Ако не искате да сте сами, опитайте се да приемате хората такива, каквито са, и да не им търсите постоянно недостатъци.

Снимка: Thinkstock

Очаквайте и втората част на материала - с информация за Козирог с Луна във Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти