Кажи ми в кой знак е Луната ти, за да ти кажа каква си: зодия Рак - I част

Кажи ми в кой знак е Луната ти, за да ти кажа каква си: зодия Рак - I част
Снимка: Thinkstock

Йоана Йорданова

Почти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му. Много важен за описанието на характера обаче е и знакът, в който се намира Луната при раждането – този знак показва как реагираме емоционално, от какво имаме нужда, за да се чувстваме добре, какви сме в интимните връзки.

Ако например сте зодия Овен и се чудите защо все правите компромиси – нещо, нетипично за вашата зодия, може би имате Луна във Везни или в Риби.

Комбинацията от слънчевия, лунния знак и асцендента дава една доста пълна картина за вашия характер и преживявания.

Кой е вашият Лунен знак, можете да проверите ТУК.

Дори и да не знаете точния си час нa раждане, можете да използвате приблизителна такава. Луната пребивава в един знак средно около два дни и половина и затова часът не е толкова важен.

Представяме ви характеристиките на представителите на зодиакалния знак Рак в различните лунни позиции:

Рак с Луна в Овен

Вие приличате на малко дете – имате силна нужда да ви обгрижват и подкрепят. Ако не получите очакваните грижа и подкрепа, настава истинска драма. В емоционално отношение сте доста лабилни. Вашият урок е да се научите да се грижите сами за себе си и да не изисквате толкова много от близките си. В някакъв момент от живота си вероятно ще се наложи да жертвате собствените си желания и амбиции заради семейството – това няма да ви бъде лесно, но пък е необходимо за израстването ви. Животът ви ще бъде по-лесен и по-приятен, ако сте малко по-търпеливи и се научите да отлагате удоволствието – не всичко, което искате, може да стане начаса.

Снимка: Thinkstock

Рак с Луна в Телец

Вие сте семеен тип човек – много държите да имате собствен дом, да изградите здраво семейство и да се грижите за любимите си хора. Изключително силно се привързвате – както в любовен план, така и що се отнася до вещи, работа и дори цели и убеждения. Човекът до вас трябва също да държи на трайна връзка и да е сериозен – ако не е така, бихте се почувствали много несигурни. Не си падате по флиртове и случайни забежки, просто защото не искате да инвестирате време и енергия в нещо, което не би продължило дълго. Опитайте се отвреме-навреме да пробвате нещо ново и различно – така ще направите живота си по-интересен.

Снимка: Thinkstock

Рак с Луна в Близнаци

Вие сте човек, който лесно се поставя на мястото на събеседника си и съпреживява чуждите грижи и проблеми. Заради това вероятно често ви търсят за съвети. Настроенията ви са доста променливи и често си сменяте мнението. Вашият проблем е тревожността – когато нещо ви притеснява, имате склонност да мислите прекалено за проблема и съответно да го раздувате. Опитайте се да успокоявате ума си и да не позволявате на страховете си да вземат надмощие над здравия разум. Имате нужда от партньор и приятели, с които да можете да общувате и да споделяте онова, което сте научили.

Снимка: Thinkstock

Рак с Луна в Рак

Вие попадате в един от следните два сценария – или сте като беззащитно дете, което има постоянна нужда от майка, или пък самите вие сте майка на всички около вас. В който и случай да попадате обаче, със сигурност семейството е изключително важно за вас и като ценност и като фактор, който ви формира. Добре е да осъзнаете, че все пак сте отделна личност, и да прекарвате малко време сами – без да досаждате на децата си и без да търсите постоянно подкрепа от близките си. Вие преживявате дълбоко всичко, което се случва, и сте изключително зависими от това дали хората около вас ви обичат и приемат.

Снимка: Thinkstock

Рак с Луна в Лъв

Вие обичате да се забавлявате, но често се случва да искате да оставате сами и да си вършите някакви свои занимания вкъщи. За разлика от други представители на знака Рак, вие не сте чак толкова семейно ориентирани – може би преди да се задомите, добре ще си поживеете. Поведението ви е подвластно изцяло на емоциите, така че ще бъде във ваша полза да развиете известна обективност и да не правите големи драми от това, че някаква ваша прищявка не е била задоволена. В любовта имате нужда от човек, който да ви обгрижва и постоянно да ви засвидетелства колко ви обича и колко ви се възхищава.

Снимка: Thinkstock

Рак с Луна в Дева

Вие сте изключително грижовни и постоянно готови да помагате – както на най-близките си, така и на приятели и познати. Чувствате се добре, когато можете да сте полезни и да нахраните някого – и физически, и емоционално. Не е зле да се грижите обаче и за себе си, тъй като има вероятност да прекалявате с грижите за другите и да се изтощите. От вас би излязла чудесна медицинска сестра или социален работник. Със сигурност готвите добре и отдавате голямо значение на чистотата и подредбата на дома си. Заради несигурността и безпокойството си имате склонност да преувеличавате проблемите и по този начин да натоварвате и близките си, така че вярвайте повече в себе си и в живота.

Снимка: Thinkstock

Очаквайте и втората част на материала - с информация за Рак с Луна във Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.

Вижте още:

Лунните лица на Телеца

Лунните лица на Водолея – I част

Лунните лица на Водолея - II част

Лунните лица на Овена

Лунните лица на Рибите

Лунните лица на Козирога - I част

Лунните лица на Козирога - II част

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти