Кажи ми в кой знак е Луната ти, за да ти кажа каква си: зодия Близнаци - II част

Кажи ми в кой знак е Луната ти, за да ти кажа каква си: зодия Близнаци - II част
Снимка: Thinkstock

Йоана Йорданова

Припомнете си първата част на материала ТУК >

Почти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му. Много важен за описанието на характера обаче е и знакът, в който се намира Луната при раждането – този знак показва как реагираме емоционално, от какво имаме нужда, за да се чувстваме добре, какви сме в интимните връзки.

Ако например сте зодия Овен и се чудите защо все правите компромиси – нещо, нетипично за вашата зодия, може би имате Луна във Везни или в Риби.

Комбинацията от слънчевия, лунния знак и асцендента дава една доста пълна картина за вашия характер и преживявания.

Кой е вашият Лунен знак, можете да проверите ТУК.

Дори и да не знаете точния си час нa раждане, можете да използвате приблизителна такава. Луната пребивава в един знак средно около два дни и половина и затова часът не е толкова важен.

Представяме ви втората част на характеристиките на представителите на зодиакалния знак Козирог (първата може да си припомните ТУК) в различните лунни позиции:

Близнаци с Луна във Везни

Вие сте изключително социални – обичате да сте сред хора и вероятно имате доста приятели. Любезни, компромисни и сговорчиви сте, винаги търсите общ език със събеседника си и може да предразположите почти всеки към разговор. Вашата сила е общуването и често я използвате, за да подтиквате околните към постигане на хармония и разбирателство. Не е зле обаче понякога да сте малко по-твърди и по-категорични. За вас е подходяща всяка работа, чрез която можете да пътувате, да се срещате с повече хора и да водите преговори – в това също сте ненадминати. Да се живее с вас е лесно, защото сте готови да правите отстъпки и да се нагаждате към нуждите на партньора си.

Снимка: Thinkstock

Близнаци с Луна в Скорпион

Вие сте човек, който реши ли да изследва нещо, може да се задълбочи много и да стигне до същността на нещата – стига това, което изследвате, да ви е интересно. Дори да изглеждате ведри и усмихнати, вие сте дълбоки води – във вас бушуват силни страсти и нерядко изпадате в мрачно настроение. Околните обаче може и изобщо да не разбират за тези ваши преживявания, защото сте доста потайни и държите емоциите си под ключ. Искате ли да поставите някой на мястото му, използвате острия си език и улучвате с думи слабото място на противника. Възможно е с външните хора да сте по-внимателни, отколкото с най-близките си, които добре познават и тъмната ви страна.

Снимка: Thinkstock

Близнаци с Луна в Стрелец

Вие сте будни и любознателни. Колкото и да учите, все не ви е достатъчно – толкова силен е гладът ви за знания. Умът ви е непрекъснато зает да обработва информация и да прави някакви изводи и е добре, за да не го преуморите, да му давате малко почивка – например чрез физическа активност или медитация. Вие обожавате да пътувате, учите с лекота чужди езици и нищо чудно в някакъв момент от живота си да живеете зад граница. За да се чувствате добре, трябва непрекъснато да правите някакви промени, а най-добре е да намерите работа, свързана с пътувания. Заради любовта към знанието бихте могли да се реализирате и като преподавател. В любовта сте доста непостоянни и склонни към авантюри.

Снимка: Thinkstock

Близнаци с Луна в Козирог

Вие обичате разнообразието, но що се отнася до важните неща, сте доста праволинейни. Може да се каже, че сте дори консервативни, което не е лошо, но в някои случаи тази ваша черта ви пречи, тъй като отхвърляте с лека ръка добри идеи и възможности, само защото са ви непонятни или са в разрез с вашите собствени разбирания. Опитайте се да проявявате повече гъвкавост и да приемате различните от вас – това само би ви разчупило и обогатило. В кариерата може да постигнете много, но вероятно ще стане по-късно – след като станете по-уверени в себе си и способностите си. В любовта сте доста практични и трудно изразявате чувствата си.

Снимка: Thinkstock

Близнаци с Луна във Водолей

Вие сте приятелски настроени към почти всички и обичате да разговаряте на най-различни теми. Гледате да стоите настрана от драми и заплетени емоционални ситуации, а когато все пак ви се случи да попаднете в такива, ви е доста трудно и бързо излизате, за да не си усложнявате излишно живота. Мислите много, но не си позволявате да чувствате. В отношенията с хората сте обективни и безпристрастни – докато другите се влияят от емоциите си, вие разсъждавате трезво и логично. Не обичате да ви дават съвети и предпочитате да постъпвате така, както намерите за добре. Подходящият партньор за вас е човек, с когото да можете да споделите идеи и възгледи – физическото привличане не е достатъчно да задържи интереса ви.

Снимка: Thinkstock

Близнаци с Луна в Риби

Вие сте от хората, които постоянно се безпокоят за нещо. За да сте малко по-спокойни, опитайте се да живеете в настоящето и да не мислите толкова за това какво би могло да се случи в бъдеще. При вас няма нищо сигурно – днес искате едно, утре – друго; единия ден сте ведри и усмихнати, на следващия сте тъжни и унили. Имате нужда от стабилни и сериозни хора до себе си, защото самите вие сте като листо, люшкано от вятъра, и разчитате на някой друг да ви даде сигурност и опора. За околните обаче вашите колебливост и непостоянство може да са доста дразнещи, така че гледайте да сте малко по-отговорни към близките и приятелите си и да спазвате уговорките и обещанията си.

Снимка: Thinkstock

Вижте още:

Лунните лица на Телеца

Лунните лица на Водолея – I част

Лунните лица на Водолея - II част

Лунните лица на Овена

Лунните лица на Рибите

Лунните лица на Козирога - I част

Лунните лица на Козирога - II част

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти