Хороскоп за 2015 година

Хороскоп за 2015 година
Снимка: Thinkstock

Милена Вълканова

Овен

Основната задача през 2015 година:

За Овните 2015 година е година на компромиса, на вървенето в обувките на другия. Да погледнете през камбанарията на своя бизнес партньор или интимен партньор не е особено лесно, но животът така ще ви завърти и разтърси, че просто няма да имате друг избор, освен да смените гледната точка и да отстъпите от опърничавостта си. Същевременно поемате голям риск, защото не знаете какъв пейзаж ще се разкрие пред вас от чуждата камбанария. Той може и да не ви хареса. Затова и много взаимоотношения ще претърпят крах или тотално предефиниране през новата година. 

Голямото предизвикателство:

Изправени сте пред социалното и духовното задължение да следвате личната си легенда и да реализирате максимално професионалния си потенциал. Някои от вас ще сменят работа или направо цялостната кариерна линия. Други ще се борят със зъби и нокти за пост и позиция, в която са вложили цялата си творческа енергия.

Подаръците на съдбата:

През тази година вашият подарък е финансовата стабилност. Клатещата се лодка на паричното благополучие стига до по-спокойните води на закътан залив.

Телец

Основната задача през 2015 година:

Годината ви е подготвила редица изненади, чиято цел е да ви извадят от зоната на комфорт и да ви подтикнат да изследвате света и нови възможности. Рутината ви убива, но ако не ви изрита външна сила оттам, няма да помръднете. Някои от вас ще трябва да се занимаят със здравословни проблеми, за да отклонят поглед от инерцията и за да сменят курса. Годината е вихрена и задачата ви е да се научите да живеете във време на промени. За част от Телците единствената възможна опора ще бъде вярата и упованието в Бога.

Голямото предизвикателство:

Тъй като 2015 година е време за учене, в най-широкия смисъл на тази дума, ще си направите услуга, ако с отворени обятия приемете това предизвикателство – учете! Запишете магистратура, поемете квалификация, тренинг, нови интереси... Вашата вътрешна необходимост ще ви води и най-добре и ще ви насочи под каква форма да удовлетворите повика на душата към познание. 

Подаръците на съдбата:

2015 ви дарява с много емоции, вълнения и една любов, която незнайно откъде се е появила. Изненадвате себе си с романтична нагласа и поетична душевност.

Близнаци

Основната задача през 2015 година:

Скъпи Близнаци, през 2015 година съдбата хвърля ръкавицата в градината на творческите ви занимания. Нямате оправдание да не последвате повика на сърцето си – рисувайте, пейте, танцувайте... Забавлявайте се, вие знаете как. Но предизвикателството се състои в това, че ако досега сте се забавлявали, за да забравите за тежката част от битието, сега ще го правите, за да изразите всичко онова, което ви мъчи и няма да имате право да го замитате под килима. Мнозина от вас ще преоткрият истинската си природа чрез децата и заниманията с тях. Не се страхувайте от такива ангажименти. 

Голямото предизвикателство:

Най-трудните моменти през 2015 година ще бъдат свързани с уреждане на дългове и всякакви парични въпроси. Не е най-подходящото време да задлъжнявате, по-скоро е важно да изчистите натрупаните заеми. Важни приятелства ще бъдат поставени на кантар заради неуредени сметки, а в някои случаи ще трябва да приемете, че и разделите са част от живота.
 
Подаръците на съдбата:

Колкото и нетипично да звучи за вас, общителни и омайни Близнаци, най-голямата благодат се излива върху душите ви, когато намирате време за уединение. Тогава ви осенява и творческо и житейско вдъхновение, и се докосвате до измеренията на дълбоката любов.

Рак

Основната задача през 2015 година:

Жизнено важно за Раците е да намерят баланса между работа и семейство. За голяма част от вас офисът е като дом, а колегите като семейство, но това ще създава напрежение сред близките ви, защото вие не умеете да поставите граница. Как ще се промени семейният ви статус през 2015 – това е въпрос, чийто отговор е пълен с изненади. Във всеки случай едно е ясно – не можете да пренебрегвате необходимостта да преосмислите житейските си цели и да пренаредите пъзела така, че да има място за всичко или за най-същественото. 

Голямото предизвикателство...

...за Раците се състои с това да се справят с агресията – както към другите, така и към себе си. За целта е нужно да се преразгледат очакванията, илюзиите и реалността и да осъзнаят, че няма външна фигура, която да удовлетвори всичките ви желания. 

Подаръците на съдбата:

Вашата опорна точка ще бъдат приятелите ви. Те ще ви дават различна перспектива, ще се грижат за вас и ще ви казват истината с обич. Не подминавайте и новите приятелства, с които съдбата ще ви дари. 

Лъв

Основната задача през 2015 година...

...за вас, Лъвове, е да свалите теорията на практика. Да слезете от висотата на грандиозните си мнения, идеи и виждания и да прецените кои от тях са жизнеспособни и приложими на практика. Така ще облекчите вътрешния тормоз, че важните ви хора не живеят по начина, по който смятате за правилен. Освен това ще съумеете по съвсем рационален начин да им помогнете според техните нужди, а не според вашите преценки. Братята и сестрите ви ви създават грижи – може би и тях е нужно да пуснете...

Голямото предизвикателство:

Бъдете бдителни на работното място – някой се опитва да ви подлее вода. Разбира се, не изпадайте в излишна параноя, защото и самомнителността ви е на висота. Просто не правете излишни движения, не давайте непоискани съвети и си вършете задачите съвестно.

Подаръците на съдбата:

Съдбата не ви дава нищо наготово. Тя ви предизвиква да посегнете и да грабнете подаръците си. А тях ще ги има в изобилие, но някак си ще бъде нужно да застанете пред другите и да заявите, че те са вашите.

Дева

Основната задача през 2015 година:

Задачата, върху която волю-неволю ще работите през новата година, Деви, е преодоляването на страховете. Съдбата всячески ще опитва да ви показва, че разполагате с всичко необходимо, за да покажете на света своята прелест, че няма нужда от одобрението на другите, че вие сте ценност сама по себе си. Затова е нужно просто да излезете напред от позицията на вътрешната си непоклатимост и сила и да рискувате да заявите себе си. Със сигурност ще загубите нещо, но двойно ще спечелите.

Голямото предизвикателство...

...за Девите ще бъде да намерят своя корен, както в буквален, така и в преносен смисъл. Един голям въпрос ви мъчи: къде принадлежа, това ли е моят дом? Преди всичко направете своето тяло гостоприемен дом, погрижете се за него. От друга страна обаче, редица Деви ще предпочетат да сменят жилище, град и дори държава.

Подаръците на съдбата:

Съдбата ще ви дари с вдъхновение. С лекота ще вършите всичко, което идва от сърцето ви и най-автентичните ви потребности за себеизява. За някои от вас това ще бъде детенце.

Везни

Основната задача през 2015 година:

Везните ще се учат да поддържат прелестния си имидж, без да изневеряват на същността си; да правят компромиси в името на връзката, но не за да се харесат и от страх да не останат сами, а заради това да бъдат верни на принципа, че за всеки има място под слънцето. Пред някои от вас ще стои въпросът дали статусът необвързан/а не е по-малкото зло, докато пък на други той ще се услади и ще бъде признат като световно добро. Поне за 2015 година.

Голямото предизвикателство:

Няма за кога повече да отлагате тази стъпка, а именно да кажете “не“. Не на всичко, което ви ограбва, което ви поставя в позиция на зависимост и ви кара да забравите кои сте, откъде сте тръгнали и накъде отивате. Ще претърпите загуби, ще изплачете сълзи, ще се почувствате изоставени. Но ще спечелите себе си.

Подаръците на съдбата: 

Има поне един член във вашето семейство, на чието рамо ще можете да се опрете. Близките ви са ваша опора и ви подкрепят безвъзмездно.

Скорпион

Основната задача през 2015 година...

...за Скорпионите е да се спрат, да притихнат и да се опитат да чуят божията промисъл за техния живот. Онова, което са си представяли като житейска линия, като намерение за бъдещето, търпи ревизия, необходима за изчистване плявата от зърното. Плявата се състои от много претенции, от детински капризи и страх да се откажеш от познатото. Скорпионите имат много да учат за отказването, за пускането и за освобождаването. Истината за дълбоката им същност – и дяволска, и божествена – ще ги накара да страдат и след това ще ги освободи.

Голямото предизвикателство...

...е да приемат, че семейните конфигурации биват най-различни, че никога нямат да имат идеалната, но ще изградят своята си уникална. За тази цел трябва да се научат да дават – време, пространство, средства.

Подаръците на съдбата: 

Ще се чувствате благословени, когато пътувате, когато общувате и откривате нови духовни и интелектуални територии. Ще влязат в живота ви забележителни личности, които ще променят светоусещането ви на 180 градуса. 

Стрелец

Основната задача през 2015 година:

През 2015 за Стрелците предстои сериозна работа в посока начертаване стратегия за бъдещето. Сега се посяват семената на реализацията ви за следващите години. Най-голямото предизвикателство за вас обаче, е да преодолеете алчността, да се научите да се отказвате – от стари ценности, от нуждата да имате всичко. Трябва да пожертвате нещо за сметка на друго и за това е необходимо да направите избор – не можете да притежавате всичко наведнъж, изисква се да определите приоритетите и да живеете според тях. Сбогувайте се с отказания избор и вложете енергията в направения.

Голямото предизвикателство:

Препъни камъчето за Стрелците през 2015 година отново се явява ненаситността. Поемате твърде големи рискове и не знаете къде да спрете. Изживявате се като господари на положението, но губите от поглед фините вълнения, които предвещават буря. Не се впускайте в екстравагантни финансови сделки, ще загубите големи суми. 

Подаръците на съдбата:

Все пак каквото и да загубите, съдбата винаги ви дава шанс за реабилитация. Възможностите през 2015 година за вас се крият зад граница. Прекрачвайте както физическите, така и менталните си граници.

Козирог

Основната задача през 2015 година:

Нищо ново няма да ви кажа – и през тази година акцентът в живота ви е върху професионалната реализация, върху завладяването на върхове в кариерата и извоюване на стабилни позиции. 2015 година е особено силна за вас и ще берете плодовете на минали усилия. Старите правила и структури обаче няма да ви удовлетворяват, ще ги видите като отживелица и ще се наложи да въведете иновации или радикални промени. Вие сте в стихията си, другите ви слушат със зяпнали уста и искрено искат да чуят какво имате да им кажете, затова мислете и говорете отговорно. 

Голямото предизвикателство...

...за вас, Козирози, е да намерите златната среда между стрес и почивка. Здравето ви ще напомня за себе си все по-често и все по-рядко ще имате усещането, че държите нещата под контрол. Тялото ви не е перпетуум мобиле, то има нужда от грижи и от подобаващо нежно отношение. 

Подаръците на съдбата...

...през 2015 година имат финансов привкус. Парите ще бъдат в изобилие, но това поставя пред вас необходимостта да им намерите подходящо приложение.

Водолей

Основната задача през 2015 година:

Водолеите имат да свършат една съвсем не неприятна работа – да открият нови територии на познание, квалификация и бизнес. 2015 година е година на експанзията, което в голяма степен означава и обилни пътешествия както по вода, така и по въздух. Част от Водолеите дори ще намерят нов дом в далечна земя, което хем ще ги въодушевява, хем пък ще изпълва сърцата им с носталгия. Задачата им е да не спират да си повтарят, че в живота всичко тече, всичко се променя и утре никога не е днес.

Голямото предизвикателство:

За Водолеите най-трудната част от цялата вълнуваща житейска игра през 2015 година е справянето с емоциите и тегавите чувства като липса, изоставеност, тъга, самотност. На моменти ще ги има дори във вихъра на купона и сред приятели – и двете няма да са оскъдни.

Подаръците на съдбата:

Компенсацията ви идва от присъствието на представител на противоположния пол, който играе ролята на благодетел, учител, а за някои и сърдечен партньор в живота. Връзката ви с него ще бъде наситена с изненади. В повечето случаи приятни.

Риби

Основната задача през 2015 година...

...е да преразгледате мечтите си. Просто се откажете от онези, които вече не са ви актуални. Голяма работа като не сте ги отметнали в списъка. Пренапишете списъка. Изгорете стария. В голяма степен преразгледайте чуждите присъствия в него, очакванията си спрямо другите и енергията, която отдавате на приятелите си. Групите, сдруженията, съмишлениците са много важни за вас, но предизвикателството ви се изразява в намиране на отговор на въпроса в кои от тях да останете и от кои да се оттеглите. Не влизайте във властови борби и се пазете от манипулативни ходове.

Голямото предизвикателство:

Най-трудно ви е да говорите. Предпочитате да се затворите в себе си и да очаквате от другите да предугаждат вашите нужди. Не страдайте мълчаливо, а комуникирайте, изразете болките си, противоречията си, обидите си. 

Подаръците на съдбата:

Ще се радвате на добро здраве и малки удоволствия с голям ефект. Ситуацията на работното ви място е вдъхновяваща и ви насърчава да се развивате.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти