Хаосът настъпва: 5 ретроградни планети ще преобърнат живота ни през август

планети планета космос астрология
Снимка: iStock

Терминът „ретрограден“ определено има доста лоша слава (и Меркурий е основният виновник за това). Но, изненадващо, ретроградите невинаги са разтърсващи и негативни събития.

Колко променяща живота ще бъде дадена ретрограда, зависи от самата планета и нейната близост до Слънцето, което варира значително. Например, ретроградите на Меркурий и Венера често са по-забележими, тъй като тези планети (известни още като вътрешни) са по-близо до Слънцето (и Земята), докато ретроградите на външните планети като Уран и Нептун невинаги са толкова осезаеми.

Така че, когато разберете, че ще има пет ретроградни планети през август, не се паникьосвайте – всички те са външни планети, което прави промените, които предизвикват, много по-постепенни.

Какво да очакваме от ретроградните планети през август?

Въпреки че общо пет планети ще бъдат ретроградни през август, ще има само една, която тепърва ще започне обратното си движение този месец.

Уран ще бъде ретрограден от 24 август в знака Телец. Тъй като никоя от тези планети няма да се върне към директното си движение през следващите 31 дни, може да очаквате да усетите енергията на тези ретрогради доста силно. Ретроградите са време, когато сте призовани да прегледате и преразгледате темите на дома, през който планетата преминава в момента, но тъй като всяка от тези планети се движи доста бавно, може все още да не забелязвате внезапни или резки промени. Промяната определено е на хоризонта, но вие ще преминете през нея с невероятна яснота.

Как Уран в Телец ще повлияе на всяка зодия през следващите 7 години

Ето какво да очаквате от ретроградните планети този месец:

Какво ще донесат ретроградните планети през август

Прочетете какво още ви очаква:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти