Юпитер и Плутон в магически съвпад: време е да надскочим границите си

планети космос юпитер
Снимка: Istock

На 12 ноември махалото ще удари за трети път – Юпитер и Плутон ще се срещнат в своя „магически“ съвпад, за да ни напомнят, че светлината винаги същестува, дори и в най-дълбоките кътчета на нашето съзнание. В една година, изпълнена със съвпади и игра на трите планети на социалния ред – Юпитер, Сатурн и Плутон, нямаше как да не видим промени на всички нива на обществото, разказва астрологът Александра Иванчева във vesti.bg.

За някои преживяванията бяха разтърсващи, а за други - невероятен шанс и обръщане на играта в неочаквана посока. При всяко положение 2020 г. размести пластовете, за да ни покаже, че трябва да се събудим и да променим нещо, като започнем на личностно, а след това и на обществено ниво.

Първият съвпад на Юпитер и Плутон тази година се случи на 5 април, а след това беше последван от още един на 30 юни. Сега предстои тяхната последна среща за годината, която ще насити атмосферата с енергия, с нов заряд за действие и вероятно ще довърши много от темите, които са започнали на изброените дати.

Какво всъщност символизират Юпитер и Плутон и как да работим с тези планети?

Юпитер е свързан с нашия светоглед, с желанието да видим и усетим повече, да се разпростираме във всеки смисъл на думата. Тази планета е свързана с експанзията – разрастването, надеждите и амбицията, че ще бъдем по-добри, по-успешни, а защо не и по-широко скроени? Всичко това до голяма степен зависи от нас и къде се намираме ние между материалния успех/престиж и духовното/философско удовлетворение.

Плутон планета планети космос астрология
Снимка: iStock

Съчетано с Плутон, нашето търсене ще бъде интензивно, а мечтите ни – повече от наситени. Може би тук е по-правилно да говорим не за мечти, а за желания и намерения. Този съвпад предлага възможността да надскочим собствените си граници, да сбъднем това, в което искрено вярваме.

Отворете съзнанието си и си позволете да повярвате, че можете да постигнете вътрешния баланс и външните резултати в значимите неща. Не забравяйте да потърсите социалния елемент в желанията, защото тези планети очакват да направим стъпка към едно по-добро бъдеще – за нас и за останалите. Плутон ни предлага огромна сила и проницателност, възможност да се свържем дълбоко със себе си и да научим какво наистина искаме. Понякога този на прив поглед елементарен въпрос ни преследва през целия ни живот...

Нека не забравяме, че всичко това се случва в знака на Козирога. Темата за отговорността, за личния ни ангажимент да изпълним най-съкровените си желания и смели мечти ще бъде изключително важна. При сатурновия знак нищо не става твърде бързо, а работата и постоянството са задължителна част от пътя. Така че, както се казва - keep moving (продължавайте напред).

Какво да очаква всяка зодия от Юпитер в Козирог

На 12 ноември по време на своя съвпад Юпитер и Плутон ще направят положителни аспекти със Слънцето и Нептун, които ще ни помогнат да разширим перспективата и да потърсим отговори с помощта на своята интуиция.

Марс все още е ретрограден и вероятно ще имаме възможност да довършим стари теми, които заслужават преосмисляне. Може би точно сега ще получите нужното просветление? Марс ще застане срещу Венера и Луната във Везни, така че не е изключено да има противоречия в емоционалната сфера – не се поддавайте на егото, опитайте се да видите по-голямата картина и да разберете какво се опитва да ви каже тази ситуация. Отделете си време, за да се настройте на положителна вълна и да вземете най-доброто от този невероятен съвпад – нека Вселената ви донесе най-доброто.

Кои зодии трябва да са изключително предпазливи по време на ретроградния Марс

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти