Днес е 5-ти лунен ден: щастлив ден, носещ промяна и израстване!

луна
Снимка: Istock

Днешният лунен ден продължава от 09:42 ч. на 4 февруари до 10:05 ч. на 5 февруари.

Пети лунен ден е един от най-важните в първа фаза на луната, тъй като е ден за трансформация и вътрешна промяна. Той е считан за преломен период през първата половина на месеца, тъй като именно през него всичко, направено през първите четири лунни дни, приема осезаема материална форма.

В този лунен ден е необходимо да сте особено внимателни към всички свои действия, мисли и постъпки. Всичко, което е помислено днес, задължително намира своето реално изражение.

луна
Снимка: Unsplash

Негов символ е Еднорога, който означава чистота и целомъдрие. Този лунен ден се смята за добър и щастлив. Време за проверка на верността към принципите. Приветства се всичко, което е свързано с духовното развитие, със самоусъвършенстването. Това могат да бъдат духовни практики или медитации, самоанализ на собствените действия, работа над осъзнатостта.

Денят е идеален за развиване на по-висши качества като любов и прошка. Бъдете чисти в своите помисли. Добре е да се прекара денят в спокойна доброжелателна атмосфера. Дори да ви е тежко днес, не пренасяйте товара си върху другите. Приемете спокойно всичко, което ви се случва и с времето ще видите, че е било за добро.

Смята се, че пети лунен ден е време за глобални промени. На всичко, което ви се дава в пети лунен ден, трябва да гледате като на изключително необходим материал за вашето духовно израстване. Дори да ви се струва, че всичко се разрушава, не се отчайвайте!

В периода на трансформация е много важно да съумеете да приведете в хармония различните енергийни потоци, да уравновесите противоположностите в себе си. Това е време за синтез, обединяване на диаметрално противоположни явления в човешкото същество, в едно цяло.

Дамски хороскоп за ФЕВРУАРИ 2023

Не бива да се учудвате, ако в този лунен ден ви е ту добре, ту зле, ту спокойно, ту празно. Възприемайте смяната на тези състояния като естествен етап в обновяването на вашата същност. Най-важното е да не „зацикляте“ на едно или друго чувство.

С всички сили се постарайте да задържите „златната среда“ и тогава пети лунен ден може да стане за вас този извор, потапяйки се в който да излезете пречистени и обновени. Денят е предназначен за това вие да успеете всичко, което е във и с вас – материално и духовно, както и да изведете духовното на ново ниво.

Това е много подходящо време да останете насаме със себе си. Постарайте се да ограничите външните контакти до минимум, тъй като в периода на трансформация на човек се случват някакви непредвидени и в някаква степен неадекватни реакции на случващото се. Контролирането на тези реакции е много трудно, а понякога – невъзможно.

луна
Снимка: Unsplash

Всичко, което ви се струва като пречка в 5-ти лунен ден, в действителност ви показва следващата стъпка по пътя на развитието ви. Затова е необходимо да намерите сили в себе си, да осъзнаете този факт и да го използвате за духовния си растеж.

Няма нищо излишно и ненужно в този лунен ден. Дръжте в ума си само чисти мисли. Анализирайте постъпките на околните. Постарайте се да разберете кой ви подкрепя и кой не ви мисли доброто. По този начин може да успеете да се освободите от нежелани странични влияния.

Довършете доколкото е възможно всички свои положителни намерения – в пети лунен ден не бива да се оставят недовършени добрите дела. Незавършеното добро може да се превърне в неприятност и грижа за вас. Избягвайте да проявявате недоброжелателност към хората.

Благоприятни за днешния ден са творческата активност и упоритостта за достигане на целите. Ако считате себе си за принципен човек, то Луната е на ваша страна. В пети лунен ден постигате успех във всичко, свързано със защита на идеалите и жизнените ви принципи.

Какво да очаква всяка зодия от директния Меркурий

Прочетете какво още ви очаква:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти