Преживявате ли Сатурново завръщане? Ако сте родени в тези години, ви очакват съдбовни промени

На 7 март тази година Сатурн навлезе в знака Риби, където ще остане чак до 13 февруари 2026 година. Вече стана ясно как този кармичен транзит ще се отрази на всички зодиакални знаци, тъй като това астрологично влияние не се е случвало от 1996 г. насам.

Научете повече тук >>> Кармичен транзит на Сатурн в Риби: хороскоп за всички зодии до 2026-та година

В римската митология Сатурн е еквивалентът на гръцкия бог Кронос, суровия титан, който безмилостно детронира баща си Уран, за да властва. В астрологията пък Сатурн е известен като „бога на времето“ и „планетата на кармата, дисциплината и реда“.

Сатурн представлява бащинската фигура, която диктува правила и задължения, като носи амбиция и известна дисциплина в живота ни.

Известен като Космическия ръководител, Сатурн предоставя най-трудните уроци, но и най-големите и значими житейски радости.

В своята натална карта всеки от нас има позиция на планетата Сатурн в определен зодиакален знак според момента, в който е роден. Вашият знак в Сатурн разкрива вашето чувство за отговорност, способността ви да изградите нещо значимо и с какви кармични преживявания ще трябва да се сблъскате в живота.

сатурн
Снимка: iStock

Именно по позицията на тази планета в момента, в който сте родени, можете да определите дали преживявате т.нар. Сатурново завръщане.

Припомнете си тук >>> Време за промяна: Как завръщането на Сатурн преобръща живота ви

Завръщането на Сатурн е астрологичен транзит, при който Сатурн се връща на същото място в небето, което е заемал в момента на вашето раждане. Т.е. планетата е разположена отново в знака на вашия натален Сатурн.

В периода, в който Сатурн е в Риби - от 7 март 2023 г. до 13 февруари 2026 г., Сатурново завръщане ще преживеят родените в годините, в които планетата отново е била във водния знак. Ако вие сте сред тях, значи ви предстоят съдбовни промени.

Докато Сатурн в Риби ще повлияе на всички в някаква степен, тези, които са родени през миналите периоди, когато е бил в тази позиция, ще почувстват най-много неговите ефекти. И тъй като Сатурн остава във всеки знак повече от две години, с някои кратки движения, това значи, че големи промени и съдбовни трансформации очакват не просто представителите на определени зодии, а родените в определени години.

сатурн
Снимка: iStock

Ако сте родени между 21 май 1993 г. и 30 юни 1993 г. или 28 януари 1994 г. и 7 април 1996 г., вие ще преживеете първото си завръщане на Сатурн. Това ще бъде период на съдбовни промени, тъй като Сатурн ви подтиква да работите усилено и да изградите нещо, което ще издържи във времето.

Много вероятно е да предприемете сериозни житейски стъпки като сериозно обвързване, брак, раждане на дете, преместване в друг град или значимо кариерно развитие.

Ако сте родени между 23 март 1964 г. и 16 септември 1964 г. или 16 декември 1964 г. и 3 март 1967 г., предстои да изживеете второто в живота си завръщане на Сатурн. Тъй като се намирате в зряла възраст, вие сте в етап от живота си, в който ще трябва да проявите мъдрост и да направите равносметка на изминатия път.

За вас започва период на възприемане на промяната, начало на нов житейски етап и изместване на приоритетите ви в нова посока.

Ако рождената ви дата попада в един от тези четири периода, трябва да бъдете особено внимателни през следващите три години.

Обмисляйте какви уроци ви дава живота, за да се учите от грешките си (не забравяйте, че Сатурн е строг, но мъдър учител). Когато си правите планове, вземете предвид дългосрочните си цели и вложете време и усилия, за да успеете. Бъдете активни и дейни, като проявявате постоянство и оптимизъм във всичко, с което се захванете.

А как точно се променя живота ви по време на Сатурновото завръщане, разберете в галерията:

5 начина, по които завръщането на Сатурн променя живота ви

edna рожден ден една
Снимка: Edna.bg/Istock

 

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти