3 януари - най-благоприятният ден в годината за нови начинания, любов и пътешествия

3 януари - най-благоприятният ден в годината за нови начинания, любов и пътешествия
Снимка: Thinkstock

Днес попадаме в 6-ти лунен ден от фазите на Луната - счита се за един от най-благоприятните през годината!

Разбира се, в сила са и противоречия, които можем да изчистим, само ако си пренасочим през собствената си призма и усещания. 

У много хора се появява ясновидска дарба, изостря се интуицията, най-различни способности. Без проблеми се развиват научната или обществена работа, лесно се установяват разнообразни контакти. Денят е благоприятен за романтични срещи с представители на другия пол.

Луната в Риби влияе на способността за умствена концентрация - тя е отслабена, въображението се стреми да въведе нашето съзнание в света на илюзиите, поради което всякакви изискващи конкретика дела трудно биват реализирани. По-добре ще бъде да посветим този ден на активен отдих, пътешествие или на изкуството. Единствено юридическите въпроси или делата, свързани с вложение на пари вървят без особени усложнения.

Тъй като 6-ти лунен ден се счита за ден на водата, имаме силна връзка с природата. Тя в тези дни не се скъпи на валежи, дори надвишава тяхната норма. Повишената влажност на въздуха пречи на комфорта и доброто настроение.

Имаме растяща Луна, което означава, че сега е най-благоприятното време за различни видове начинания. Всичко, което се започне при растяща Луна придобива допълнителен импулс и енергетика за своето развитие. В медицински аспект влиянието на растежа на лунния диск до из вестна степен е негативно, тъй като увредените тъкани по-бавно зарастват, което може да доведе до усложнения.

Снимка: Weheartit

Това е един доста пасивен период откъм настроение. Трудно ни е да се събудим и да се вдигнем от леглото. През целия ден движенията ни са забавени, усещаме умора и отпадналост, мечтаем за уединение и спокойствие. Иска ни се да се разположим удобно в креслото, да послушаме музика и, предавайки се на блянове и мечти, да останем насаме със себе си.

За да поддържаме работоспособността си в този ден и да прогоним сънливостта, ние пием много кафе. Но не бива да се злоупотребява с него, тъй като това води до претоварване на сърцето и кръвоносната система. Изобщо всякакви наркотични вещества и лекарства в тези дни оказват по-силно въздействие на организма. Настроението е неуравновесено. Лесно се разстройваме и ни избива на плач, ставаме по-милосърдни и човечни, проявяваме състрадание.

Снимка: Weheartit

Потънали в „мирова скръб”  внезапно решаваме да  навестим болен, да окажем помощ на нуждаещ се или просто да нахраним скитащо куче или ято гълъби. В храната отдаваме предпочитание на всевъзможни сладкиши, тестени изделия. Смело можем да не се безпокоим за калориите и да си доставим малки радости. При походи по магазините е добре да оставим кредитната карта у дома и да се ограничим с неголяма сума. Тъй като не сте настроени за сериозни и необходими придобивки, за да „избиете” тъгата, ви е достатъчна покупката на някаква евтина дреболия.

Този период не е добър и да слагате ред в нещата си. Дори да започнете почистване, мързелът ви ще надделее и нищо няма да свършите, а ще се почувствате изморени и окончателно ще развалите и без това лошото си настроение.

Снимка: Weheartit

Повишена е опасността от простуда и вирусни инфекции. Възможно е обостряне хронични заболявания. Посещението при стоматолога е по-добре да се отложи за друг ден.

Под влиянието на Риби се намират стъпалата, пръстите на краката, нервната система.Най-уязвима в този период е кожата и се увеличава вероятността от алергия. Забранени са всякакви процедури за краката, черния дроб и сетивните органи. Старайте се да ходите колкото се може по-малко. Има вероятност от гъбични заболявания.

Снимка: Weheartit

Препоръчително е въздържанието от алкохол. Крайно нежелателни са водните процедури, масажът на краката, силно действащите лекарствени препарати. Това е времето на въглехидратите, чиято енергия изцяло се усвоява и превръща в действие.

Снимка: Weheartit

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти