Как да постигнем съвършена и здрава усмивка

Как да постигнем съвършена и здрава усмивка
Снимка: Thinkstock

Факт е, че днес масово козметичните компании се стремят да използват съставки, които не съдържат консерванти и химикали и са максимално близки до природата заради доказаното им здравословно действие върху нашия организъм.

Именно в тази насока и тенденция е разработена новата серия продукти "Astera Homeopathica", в чиито продукти се съдържат много съставки с натурален произход.

Така например в пастите за зъби от тази серия не откриваме сулфати, флуор, мента, парабени и захар за сметка на полезните вещества като:

* ксилитол (доказано намалява риска от кариес с до 80% и заздравява венците);

* екстракт от алое (успокоява чувствителните зъби, помага в борбата с плаката, зъбния камък и действа антибактериално върху цялата устна кухина);

* прополис (природен антибиотик със силен противовъзпалителен ефект, който стимулира възстановяването на венечната тъкан);

* екстракт от лимон (премахва налепите, които причиняват потъмняване на зъбите и подпомага доброто кръвоснабдяване на венците);

* сладководни перли (съдържат минерали и аминокиселини, нежно почистващи и отстраняващи петната и отлаганията по емайла, а освен това имат ниска абразивност и възвръщат естествената белота на зъбите);

* корени на куркума (натурален оцветител, популярен в индийската народна медицина с лечебните си свойства).

Едно от революционните качества на серията продукти "Astera Homeopathica" е нейната съвместимост с хомеопатичното лечение, чрез което се засилват естествените защитни реакции на организма с помощта на редица природни средства.

Именно този елегантен, безопасен и ефективен принцип на действие е превърнал хомеопатията в своеобразна религия за онези, които търсят безвредна терапия и се стараят към природосъобразен начин на живот.

При фокусиране върху продуктите за орална хигиена, които е препоръчително да се използват от хора, прилагащи хомеопатично лечение, основно се оказва отсъствието на мента, защото тя възпира действието на хомеопатичните лекарства и неутрализира ефекта им.

Много потребители днес се опитват да подбират максимално натурални хранителни, козметични и хигиенни продукти. Затова е изключително важно в тях да не се съдържа химическото съединение SLS (Sodium Lauyril Sulfate), което може да причини раздразнения и нежелани странични и алергични реакции. За да се създаде същото усещане за свежест и чистота, в някои натурални пасти за зъби (в това число и тези от серията "Astera Homeopathica"), сулфатите се заменят със специален безвреден пенител.

* В следващия материал подробно ще ви запознаем с отделните пасти за зъби, включени в серията продукти "Astera Homeopathica".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти