От внушение също се надебелява

От внушение също се надебелява
Снимка: Thinkstock

Жените имат сериозния недостатък да се вманиачават в идеята, че не са достатъчно слаби.

Това води до постоянно оглеждане в огледалото с критичен поглед, развиване на сериозни комплекси, вътрешен тормоз и чувство за неудовлетвореност.

Излишно е да се казва, че ако човек се чувства добре в кожата си, това ще му личи и на външния вид или казано с други думи – чувствате ли се зле, вие и ще изглеждате зле.

Ново проучване доказва, че когато жените си повтарят, че са дебели, това наистина им влияе негативно върху килограмите.

Учени от университета за наука и технологии в Норвегия са проследили развитието на 1000 тийнейджъра. Тези, които не са били с наднормено тегло, но са си внушавали, че са и че трябва да отслабнат, във възрастта между 24 и 30 години вече наистина са били с излишни килограми.

От 60 до 78 е процентът на момичетата, които са с наднормено тегло в зряла възраст, въпреки че в пубертета не са имали излишни мазнини и килограми, но за сметка на това са се чувствали пълни.

Всичко това се дължи на вътрешното притеснение и непрестанното повтаряне "Ох, дебела съм".

Изводът от всичко това е, че няма нужда сами да се стресирате, защото така само ще навредите на здравето и доброто си настроение.

Ако искате да отслабнете, може да се посъветвате със специалист диетолог или просто да намалите малко порциите храна, да забравите за пържено, мазно, шоколад и газирано и да почнете да правите по-чести и по-активни посещения във фитнес залата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти