Пет вкусни храни за по-добър метаболизъм

Всички знаем, че това, което ядем, се отразява пряко върху тялото, че и настроението ни. Също така може да даде отражение върху метаболизма ни.

Има няколко храни, които, освен че са вкусни и полезни, помагат за засилването на процесите по обмяна на веществата в тялото. А ако се чудите защо добрият метаболизъм е толкова важен, то ще споменем само това – обмяната на вещества в организма е съвкупност от биохимични реакции, които протичат в клетките на тялото, за да ги поддържат живи.

Тези процеси позволяват на организмите да нарастват и да се възпроизвеждат, да обновяват своите структури и да отговарят на промени в заобикалящата ги среда. Тоест – за да бъдем здрави и енергични, е нужно всичко в тялото ни да се случва както трябва.

Хранете се разнообразно, не гладувайте, но и не преяждайте. Балансираният хранителен режим, богат на свежи плодове и зеленчуци, е ключът към по-бодрото настроение и по-добрата фигура.

Вижте кои са храните, които ще помогнат за това:

Всякакви зеленолистни

Снимка: Thinkstock

Магнезият, който се намира в тъмнозелените зеленчуци, играе важна роля за това да се чувстваме щастливи, да бъдем здрави, енергични и усмихнати. Спанакът особено може да ви зареди с повече енергия и сила, отколкото енергийна напитка.

Леща

Снимка: Thinkstock

Във всичките ѝ варианти – обикновена, червена, черна и т.н., лещата е изключително полезна, хранителна и диетична. Освен това се готви бързо както на гозби, така и на студена салата или гарнитура. Ако я пасирате пък, се получава чудна крем супа, която успешно можете да съчетаете с тиквените семки. Бобовите храни като цяло помагат за по-добрата перисталтика на червата и засилване на метаболизма.

Вижте пълния списък в нашата галерия:

Пет вкусни храни за по-добър метаболизъм

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти