Кафе или чай?

Кафе или чай?
Снимка: Thinkstock

Горещото, ароматно, черно кафе или пък освежаващ и приятен чай?

Изберете чай, ако искате да:

- подобрите издръжливостта си по време на тренировка. Изседванията показват, че консумацията на зелен чай преди спортна тренировка спомага за свалянето на килограми.

-живеете по-дълго. Според изследване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация, съществува пряка зависимост между пиенето на горещата напитка и намаляването на рискови за живота заболявания.

-зеленият чай е изключително ползен за венците и зъбите. Пиенето на чай веднъж дневно предотвратява възпалението на венците и развалянето на зъбите.

-да освободите свободните радикали. Зеленият чай е царят сред антиоксидантите и се бори със свободните радикали.

Изберете кафе, ако искате:

- да изпиете чаша превантивна течност срещу Алцхаймер. Изслеванията сочат, че хора с леки когнитивни увреждания, които имат по-високо съдържание на кофеин в тялото, успяват да забавят развитието на по-нататъчната страшната болест.

- да намалите риска от депресия. Изследователи от Харвардското училище за обществено здраве са установили, че дневният  прием на няколко чаши кафе е достатъчен, за да намали шансовете на жената за развитие на депресия с до 20%.

- да предотвратите инсулт. Доказано е, че горчивата напитка намалява риска на жената за инсулт с 25%, според проучване, публикувано в списанието на Американската асоциация за сърдечни заболявания.

- да добавите някои основни хранителни вещества, кафето е добър източник на някои основни хранителни вещества, включително калий, магнезий и ниацин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти