От какво се страхуват пушачите

Димна завеса
Снимка: Thinkstock

Оказва се, че пушачите се притесняват повече за вредата от цигарите върху външния им вид, а не толкова върху здравето им.

Въпреки надписите залепени на кутиите от цигари от типа на "Пушенето убива", пристрастените пушачи се тревожат най-вече за по-ранната поява на бръчки, потъмняването на зъбите и лошия дъх, а по-рядко се замислят за здравословните рискове от употребата на никотин.

Това показват данни от международно проучване, проведено между 1500 души. Над 50 на сто споделили, че започват да забелязват негативния ефект от тютюнопушенето върху кожата им след 32-годишна възраст.

Всяка четвърта жена от запитаните, която пуши, коментирала, че трябва да полага допълнителни грижи за кожата си заради вредното влияние на цигарите.

Въпреки постоянните лекарски препоръки, че пушенето повишава риска от ракови и сърдечни заболявания, масово хората пренебрегват тези предупреждения. Обяснението им било, че промените във външния вид като бръчките, сивкавия оттенък на кожата и пожълтелите зъби се забелязват много по-бързо във времето, а болестите идват на по-късен етап, което кара по-голям процент от пушачите да се притесняват по-често за външността си, отколкото за своето здраве.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти