Къде се крият най-много микроби

В момента съм с плаващо работно време и място
Снимка: Getty/Guliver

Освен с напрегнатост и непрестанно гонене на срокове, работната обстановка не спира да трупа негативи. По последни данни именно офисите се оказват най-нехигиеничните пространства.

Това се дължи и на факта, че все повече хора използват бюрата си и за места, на които се хранят, което също увеличава количеството на вредните микроорганизми.

Тестовете показват, че най-замърсеният предмет е мишката на компютъра, като количеството на микробите върху нея е три пъти повече от това на тоалетната дъска.

На втора позиция по замърсеност в офис средата се нарежда клавиатурата, а като цяло бюрата, на които седят мъже са по-мръсни и неподредени от тези, използвани от дамите.

"Постоянно нямаме време и обядваме в офиса, а успоредно с това сърфираме в интернет или пишем даден документ на компютъра. Така се наслагват трохи и дребни хранителни остатъци върху бюрото, които предизвикват появата на редица вредни бактерии", разкрива техническият мениджър Питър Барат, анализирал експеримента.

Той допълва, че електрическите уреди като компютъра се почистват много по-рядко от подовете и другите части на офиса, което ги прави постоянен инкубатор на болестотворни микроорганизми.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти