Закуска за отслабващи

Закуска за отслабващи
Снимка: Thinkstock

Много спорове се водят в подкрепа или отричане на сутрешната закуска. В крайна сметка всеки може да прецени сам за себе си, според това как се чувства, дали иска да закусва или не.

Сега Европейския конгрес по затлъстяване е решил да се съсредоточи върху закуската и нейните размери. Оказва се, че ако хапвате съвсем малко сутрин, с надеждата, че това ще ви спести калории и ще ви предпази от излишни килограми, то сте в заблуда.

Според направените тестове сред 33 мъже и жени с наднормено тегло, когато порцията за закуска е малка и недостатъчна, хората без да осъзнават си набавят липсващите калории в малки хранения преди обяд. Изследването е цитирано от Dailymail.co.uk.

Тъй като човек е със съзнанието, че е хапнал малко на закуска, си мисли, че няма проблем да изяде няколко бисквити, бонбони или малък шоколадов десерт в часовете преди обяда. Това обаче води до приемането на излишни калории, в повечето случай даже повече, отколкото ако закуската е била в нормално количество.

Според изследователите много по-ефективно е да направите малки, но значителни промени в храненето си, които ще ви помогнат в процеса на отслабване.

Така например, ако сте свикнали да хапвате сутрин, то не се лишавайте от това хранене. Просто променете менюто си.

Изключете пърженото, мазното и висококалоричното, за сметка на обезмаслените млека и сирена, изобилие от пресни плодове и пълнозърнест хляб.

От друга страна е доказано, че наднорменото тегло повишава риска от седем вида рак, включително този на гърдата.

Световният раков изследователски фонд съветва хората с наднормено тегло да спазват умерена диета, като започнат с приемането на 100 калории по-малко на ден и постепенно преминат към нискокалорично меню.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти