Идеи за балансирана и вкусна закуска за децата

Идеи за балансирана и вкусна закуска за децата
Снимка: Nestle

Сутрешно меню за грижовни майки и здрави и усмихнати деца:

Понеделник: Начало на седмицата, имаме енергия от почивните дни и можем да забъркаме вкусна каша с царевичен грис. Става за 5 мин и моите деца много го обичат.

Кипва се вода, добавя се с бъркане гриса и се оставя да се сгъсти. Когато е готов, в него се слага малко масълце или зехтин, сиренце и няколко листа босилек.

Снимка: Nestle

Втори вариант: Зърнена закуска се накисва с няколко лъжици кисело мляко и когато омекне, се настъргва четвърт ябълка вътре. Вкусно и заредено с витамини детско меню.

Вторник: В запасите имаме пълнозърнести багети, подходящи за сандвичи. Разделяме ги на половина и ги пълним с прясно сирене (кашкавал, обикновено сирене), освежаваме с краставичка, маслинки, без костилките, копър, листо от зелена салата или айсберг.

Може да се добави и качествено филе. Ако децата ви обичат топла закуска – запичаме за 5 мин., докато сиренето се размекне.

Сряда: Залагаме на гарантиран любим вкус и светкавично приготвяне – зърнените закуски. Според вкуса на децата избираме с мед или друго и зареждаме купичката с пълномаслено мляко.

Избираме продукти най-високо съдържание на пълнозърнести съставки и калций – гледайте етикетите, за да се ориентирате.

Това е важно, за да е имате гаранция, че всичко необходимо за децата и тяхното израстване е в сутрешната им закуска. А освен това вкусът им е любим и ражда усмивки от сутринта.

Четвъртък: Цедено кисело мляко със сурови ядки, сушени плодове и мед. Ако нямате време да цедите млякото – вземете готово. В малка китна купичка се слагат две-три супени лъжици мляко, поръсват се ядките и сушените плодове и накрая се извиват няколко спирали течен мед.

Пълноценно и вкусно!

Петък: Сега е време за нещо силно и "награждаващо" в края на седмицата – закуските с шоколад!

Пълнозърнестите брашна, комбинирани с вкусен шоколад дават тонус и енергия в последния ден от седмицата. Към купичката от закуска с мляко добавям и резенче плод, за свежа и щастлива сутрин.

Автор: Ива Дойчинова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти