Хлебчета със сусам

Мил спомен с аромат на пекарна

Хлебчета със сусам
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Продукти:
20 г прясна мая
1 чаена лъжичка захар
1 супена лъжица зехтин или олио
1 чаена лъжичка сол
250 мл хладка вода
70 г пшеничен грис
около 500 г бяло пшеничено брашно
сусам

Приготвяне:
Разтворете маята във водата и добавете захарта, мазнината и солта. Не е нужно да правите предварителен квас. Сипете пшеничния грис и омесете меко и еластично тесто с брашното, прибавяйки го на части. Ще разберете кога е готово, щом спре да лепне по ръцете ви.

Оставете го да втаса, но тъй като сме наясно, че времето сутрин никога не стига - просто леко затоплете фурната и пъхнете купата с тестото за 20 минути, след което то ще е бухнало и подходящо за печене.

После го накъсайте на еднакви части и с длани оформете топчета. Следва хубаво да ги оваляте в сусам, подреждайки ги в тава, покрита с хартия за печене.

Оставете хлебчетата за десет минути отново да втасат и ги изпечете на 180 градуса до зачервяване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти