Шоколадов сладкиш

С майонеза

Шоколадов сладкиш
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
500 г бяло брашно
250 г прясна майонеза
1/2 чаена лъжичка сол
2 чаени лъжички бакпулвер
120 г неподсладено какао
250 г кристална захар
250 мл силно кафе (ако ще го ядат и деца, заменете кафето с 250 мл вода)
200 г разтопен на водна баня млечен шоколад за глазурата
ванилия

За крема:
200 мл течна сладкарска сметана
200 мл прясно мляко
1 пакетче крем "Оле" ванилия на "Д-р Йоткер" (без варене)
150 г течен шоколад
100 г крема сирене "Филаделфия"

Начин на приготвяне:
Включете фурната на 170 градуса. Смесете всички съставки за сладкиша и ги разбийте до хомогенност на средна степен на миксера.

Намаслете и набрашнете тава с диаметър около 26-27 см. Изсипете сместа и изпечете до готовност, но не я препичайте. Средно около 35-40 минути са достатъчни, но пак преценете, според вашата фурна.

Оставете блата да изстине напълно. През това време да направим крема. Смесете млякото, сметаната и крема "Оле", разбийте ги с миксер до получаване на гъст крем. После прибавете течния шоколад, крема сиренето и разбъркайте до хомогенност.

След като блатът е напълно студен, изсипете отгоре крема, загладете го добре и залейте с разтопения шоколад (но не горещ, а леко охладен). Декорирайте десерта по желание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти