Арменски сладки

Арменски сладки

0 от общо 0 гласа

"Да сготвим с Милена" дава поредната чудна рецепта, този път за сладки.

Нужните ни продукти са:

3 чаени чаши брашно
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша вода
1 чаена лъжичка сода
щипка сол
шепа ядки по избор
кутия локум
и пудра захар

Начин на приготвяне:

Започваме като изсипем олиото и водата в тенджерка и ги сложим на котлона да заврат. Извадете си бързите рефлекси от шкава, защото когато заврат бързичко, трябва да добавите содата и солта и веднага след това да махнете тенджерата от котлона.

След това започвате да добавяте брашното постепенно, бъркаме с дървена бъркалка, а целта ни е да се получи огромна лепкава топка. Хубаво е предварително да сте си подготвили тавичка с хартия за печене, защото докато е още топло започваме да късаме малки парченца от тестото, разточваме ги, слагаме парченце локум и парченце от ядките, завиваме ги хубаво и редим на хартията за печене.

Много е важно да започнете, докато тестото е още парещо, защото ако изстине става сухо и чупливо. Когато ги редите имате предвид, че ще се надигнат, оставяйте по един пръст разстояние между тях.

Печем ги, докато порозовеят, а след това ги овалваме в пудра захар докато са още горещи. След това нашите вкусни арменски сладки са готови за похапване! Да Ви е сладко!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Сладки с шамфъстък и глазура

Великденски сладки

Как да си направим сладки мечета

Вкусни сладки с шоколад

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти