Майките и бащите прекарват средно по 24 часа седмично в къщна работа

Още три стаи и приключвам с прахосмукачката
Снимка: Getty/Guliver

По данни на една от най-влиятелните международни застрахователни компании в света, по-големият брой жители на развитите икономики прекарват точно 23 часа и 45 минути в домакински задължения само за 7-дневен период от време. На първо място сред тях логично се нарежда грижата за децата, следвана от готвенето, чистенето, пазаруването, прането и гладенето.

Също така близо 25% от анкетираните обвиняват натоварения си работен режим за това, че не отделят достатъчно внимание на своите синове и дъщери.

"Резултатите само показват как часовете за почивка непрекъснато се стопяват, защото, прибирайки се от офиса ние продължаваме с работа, която обаче стартира с домакинските ни отговорности", споделя Анди Джеймс, един от експертите, анализирали изследването.

Проучването разкрива, че и двата пола са единодушни и отреждат на майките централната роля в поддържането на къщата и отглеждането на децата, но едва една четвърт от дамите усещат пълна подкрепа и разбиране от своя партньор по този въпрос.

И мъжете има какво да добавят към темата, като 30% смятат, че техните половинки определено отчитат приноса им към къщната дейност.

"Сред най-недолюбваните занимания определено се подвизават гладенето, прането и миенето на чиниите", коментира Джеймс.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти