Кое е най-мръсното място в дома?

Кое е най-мръсното място в дома?
Снимка: iStock/Getty Images

Не веднъж сме ви писали за това как най-добре да почистите кухнята и банята или къде в дома ви се събират най-много бактерии.

На всички им е известно, че по тоалетната чиния и около нея, на клавиатурата и мишката има най-много микроби. По-малко известно е, че по кухненските дъски за нарязване на продукти и бравите на вратите също има опасни бактерии.

Сега обаче ново проучване, цитирано от БГНЕС, посочва, че най-замърсеното място в къщата, което буквално гъмжи от микроби, са щорите.

Снимка: iStock/Getty Images

Интересното е, че според това изследване тоалетната никак не е най-мръсното място в дома, а даже може би е едно от най-чистите. Това се дължи не на друго, а на фактът, че бива интензивно почиствана, именно защото всеки знае, че е мръсно там.

Щорите от своя страна са на първо място по замърсители. Те биват рядко почиствани, в същото време събират ежедневно прах и всякакви микроскопични частици.

Кошчето за боклук е следващото пълно с бактерии място.

Растенията и цветята вкъщи също са покрити с прах и застрашават здравето, ако не се поддържат.

Портмонето и кредитните карти пък са най-мръсните вещи, които използваме ежедневно.

В банята най-опасни са четките за зъби, които уж нищо не ги замърсява, но всъщност тоалетката в банята е най-честият приносител на микроби в организма.

Снимка: Thinkstock

Четката за зъби трябва да се сменя през един месец, за да осигурява максимална и надеждна защита и качествено почистване на зъбите.

Кои са натуралните продукти, с които успешно може да изчистите банята, прочетете тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти