Анти-стрес практики по света

Анти-стрес практики по света
Снимка: Thinkstock

Работната седмица може да бъде много стресираща.

Със сигурност сега, когато се наслаждавате на уикенда, оценявате колко е хубаво да си отпочинеш от стреса.

Два дена в седмица обаче не винаги са достатъчни.

Нужно е през самите работни дни да има нещо, което ви помага да отдъхнете и да се презаредите с нови сили.

Предлагаме ви няколко от анти-стрес терапиите, прилагани в различни страни по света.

Испания

Няма как на първо място да не се сетим за Испания и тяхната сиеста. Сиестата позволява на служителите да вземат един или два часа следобяд, когато е най-голямата жега, и да подремнат. Със сигурност, ако сте били в Испания това ви е направило впечатление. Дори магазините за сувенири биват затворени.

Швеция

В тази държава са широко разпространени почивките за кафе и нещо сладичко, наречени "фийка". През това време може да напуснеш работното място и да изпиеш едно кафе някъде, да хапнеш парче торта в компанията на приятел и да се заредиш със сили за оставащите няколко часа работа. Това е доста по-различно и приятно от това просто да си вземеш кафе или да си направиш такова в офиса и да го пиеш на работното място.

Япония

В Страната на изгряващото слънце няма проблем да отидеш без обувки на работа, ако това ще ти помогне да се почувстваш по-малко стресиран и по-работоспособен. Обувките се оставят в шкафчета в офиса и след това може спокойно да ходиш бос или с чехли. В някои офиси у нас това също се практикува. Дамите със сигурност ще оценят високо шанса да могат да събуят обувките си на висок ток и да предоставят на краката си час-два за почивка.

Индия

В Индия е разпространен масаж на главата и раменете, който има за цел да помогне на отпускането на мускулите и релаксация не само на тялото, но и на душата. Масажите се извършват според учението на Аюрведа и стават все по-популярни в западния свят. Вече се предлагат и услуги като масаж на място – може да си поръчате масажист в офиса и той да ви масажира, докато вие стоите на стола си.

След тези изброени практики, замислете се с какво може да си помогнете през предстоящата работна седмица, за да се чувствате по-малко стресирани на работното място.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти