Edna на 4: Любовта на 17 и любовта на 30

Edna на 4: Любовта на 17 и любовта на 30
Снимка: Thinkstock

Здравейте,

аз съм зодия Риби и сега на 16.03 ставам точно 40-годишна. Не знам точно как да определя думата вдъхновение, защото съм на мнение, че всичко в този живот е преходно, всичко се променя с течение на годините. Сменят се приоритетите, целите, мислите, може би и вдъхновенията на хората.

Но като върна лентата назад мисля, че първото ми вдъхновение беше любовта. Някаква сляпа, безразсъдна и неосъзната любов, настанила се твърде рано в живота ми, която впоследствие се превърна в трагедия. Хубавото нещо от онези години и онази любов или трагедия е голямата ми дъщеря - сега на 21 год.

Следващото ми голямо вдъхновение в живота е морето, то и до днес е такова за мен. Морето беше причината поради, която смених дома си и сега живея във Варна, близо до него. Действа ми успокояващо, отпускащо, зареждащо, всъщност зависи от ситуацията, понякога взирайки се в него и слушайки вълните мога да събера мислите си и да намеря правилният път.

Мога да кажа, че децата ми също са мое вдъхновение. Гледайки ги как растат и се развиват пред очите ми и опитвайки се да ги напътствам, това ми дава стимул и нови сили. В техните успехи аз виждам моите усилия реализирани. Обичта, усмивките и емоциите, които получавам от децата си не могат да се сравнят с нищо. Втората ми дъщеря е на 8 години.

Любовта като вдъхновение, вече осмислена и погледната през друга призма на годините, открих с втория си съпруг. Мога да кажа, че от любовта на 17 години и тази на 30 разликата е огромна. На 17 е безразсъдна и необмислена, а на 30 осъзната и наистина изпълнена с чувства и вдъхновение.

На последно място искам да спомена неща като книгите, филмите, музиката, цветята...Те се редуват като вдъхновения в живота ми и аз не мога да кажа точно как и защо. Просто понякога с месеци чета книги, след което със седмици гледам филми и не се сещам за книга и така.

И разбира се, като финал на всичко написано дотук трябва да спомена, че се отдавам на морето, книгите и филмите, когато ми остане време от децата, семейството и работата.

Честита 4-та годишнина!  

От Десислава Романова

Ако искате и вие да се включите в играта на Edna.bg и да се борите за някоя от уникалните ни награди, прочетете условията ТУК!

Още от участници:

Моята любов е моето вдъхновение

Семейството като вдъхновение

Радвам се на простите неща

Разкази и култури

Да знаеш, че си помогнал на някого

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти