Той е далеч, а с него е другата...

Той е далеч, а с него е другата...
Снимка: Thinkstock

Алексей Бъчев

Здравейте!

Много съм объркана и не знам кой би могъл да ми помогне, затова се обръщам към вас!

Омъжена съм или по-скоро живея на семейни начала с мъжа ми от 13 години. Имаме прекрасна дъщеря на 9. Мъжът ми пътува на кораб и отсъства от вкъщи от април до края на октомври, следващите 5 месеца си е вкъщи. Миналата есен се прибра с новината, че има друга в живота му и иска да се разделим, за да заживее с нея. Последваха много трудни дни и седмици. Говорих, убеждавах и какво ли не... В крайна сметка се отказа и си остана у дома, при нас. Може би се питате тогава какъв ми е проблемът.

Връзката им приключи около средата на януари и оттогава нещата между нас лека-полека тръгнаха в много добра посока. Аз го обичам много и му казах, че в името на детето и семейството ще простя и ще забравя. Той не е любовчия и никога преди това не е имало индикации за нещо подобно. Проблемът е, че преди седмица той пак се качи на кораба, а другата също е там. Преди да замине той сам дойде при мен и ми каза, че грешката няма да се повтори и че иска да съм спокойна и да му вярвам, че ще се държи с нея като с непозната.

Откакто е заминал аз се чувствам много самотна, липсва ми страшно много и по всякакъв начин му показвам чувствата си към него. Пиша му смс-и, сложих му скришно любовни картички в багажа и като се чуем по телефона не крия колко ми липсва. На моите думи той отговаря с „Добре”, а на смс-ите не отговаря. Не знам вече какво да си мисля... Постоянно се вкарвам в някакви филми.

Мисълта, че не знам какво се случва там не ми дава мира - откачам! Дори и той да страни от нея, може тя да го преследва и да иска пак да го оплете. Тя също е омъжена с дете, живеят при родителите ѝ. Усещам, че откак е заминал, е някак отчужден и студен. Или може би го притискам прекалено много? Понякога ми писва супер много и ми иде да му кажа, че ако няма чувства към мен, няма смисъл да се самоизмъчваме. Аз не го искам до мен само като присъствие в живота си - искам да ме обича!

Какво да правя - моля посъветвайте ме?

* * *

Здравейте,

Да седите и да се самоизмъчвате в догадки дали съпругът ви не ви изневерява отново, със сигурност не е най-приятният начин да прекарате времето си до неговото завръщане. Разбира се, можете да продължавате да изпращате любовни есемеси и така да поддържате пред себе си илюзията, че всичко е наред.

Друг вариант е да му се обадите и да му заявите директно, че сте наясно, че отново нищо не е наред. Извинявам се, че така неделикатно го заявявам, но да отговориш на нечие любовно обяснение с ”Добре” е или признак на емоционална дебилност, или на пълна незаинтересованост.

Е, разбира се, винаги има вероятност точно в момента, в който казваш на някого ”Обичам те”, на него изведнъж ужасно да му се прихожда по нужда и да бърза да приключи разговора…

Има обаче и един трети вариант на поведение, който аз бих ви препоръчал. Да преустановите директната комуникация със съпруга си  - тя и без друго явно е неефективна в момента. Никакви телефони, есемеси и прочее. Ако той ви потърси, отговаряйте, разбира се, но ограничавайте разговорите до ”Как си?”, ”Къде си?”, ”Какво е времето?”, ”Как е храната?” и всякакви такива несъществени теми.

Истинските разговори провеждайте директно с Вселената. Може да използвате вълшебното ухо или ушите на вселената, за които съм споменал в предишна статия, за да съобщите на безкрая желаното развитие на ситуацията.

Може да напишете писмо до царя на мъжете с искане да вземе отношение към поведението на поданика си, като му подарите подарък по начина, описан в книгите на Ивинела и в други мои статии в Edna.bg. Логиката е, че винаги, когато един владетел (вие, в ролята на царя на живота си) иска помощ от друг владетел (царя на мъжете), този, който иска помощта принася дар. Същевременно може да излизате на балкона и да пускате сапунени мехурчета всеки път, щом усетите, че се притеснявате как ще се развият нещата или нетърпението ви да се обадите, да разисквате отношенията ви и да му се обяснявате, стане твърде силно.

В заключение ще споделя с вас едно много силна българска народна магия, която научих от Ивето (Ивинела Самуилова – бел. ред.). Задължително обаче трябва да я правите на шега, защото, ако сте сериозна, ще привлечете всички върколаци и караконджули от района. Магията се прави в точно време, а именно точно когато ви дойде на ума. Изразява се в следното: връзвате на канап една джапанка на мъжа ви и обикаляте с нея дома си. Докато я водите на канапчето зад себе си, нареждате: както тази джапанка се влачи по мене, така да се влачи и моя мъж...

Ако сте от Варна, заповядайте на предстоящия ми курс там през този уикенд – в компанията на вълшебници със сигурност ще се нароят много нови варианти и идеи за излизане от ситуацията.

Поздрави, Алексей

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти