Как да накарам щъркела най-после да ми донесе бебе?

Как да накарам щъркела най-после да ми донесе бебе?
Снимка: Thinkstock

Алексей Бъчев

Здравейте, Алексей,

Моят проблем е, че не мога да имам дете. Колкото и да опитваме със съпруга ми, явно нещо блокира появата на така желаното бебе, въпреки че физиологично и двамата сме здрави.

Пробвах разни неща, по примера на Ади от книгите на Ивинела, но толкова съм се спекла в очакванията си, че щом направя някоя “магия”, веднага тичам да гледам чертичката на теста за бременност. А то така не става, нали? Какво да направя, за да освободя напрежението, Вселената да ме чуе и най-после да изпрати щъркела?

* * *

Здравейте,

Като казахте за щъркела, веднага се сетих за една клиентка със сходен проблем, макар че там имаше и физиологичен блокаж.

Бях ѝ дал някаква мантра на първата ни среща, а на следващата сесия тя сподели с мен, че е сънувала ято щъркели и се чудеше какво означава това. Аз ѝ предложих сама да си измисли значението, а не да търси някакво универсално. Много се смяхме, защото тя се сети, че в родния ѝ край наричат щъркела ”щрък”, което всъщност я наведе на мисълта, че може би е сънувала завоалирано ято ”щръкнали”, каквото и да означава това...

Та тя получи задача да ”щръква” каквото ѝ попадне (т.е. да изправя нагоре химикал, дистанционно, телефон, книга...), като едновременно произнася думата ”щрък”. Много скоро, незнайно защо и как, щъркелът Щрък кацна у тях.

Да се освободим от очакванията или с други думи да се доверим на Вселената, като само заявим намерението си, без да я дебнем дали го е изпълнила или да ѝ казваме как да го изпълни, е най-трудната част. И тук, според мен, помага експериментирането с техники, докато попаднем на тази, за която ще усетим необяснимата увереност, че сме успели да стартираме процеса. Чувството обикновено е свързано с усещане на спокойствие.

Да се върна на горния случай, за да обърна внимание на нещо. Не знам дали досега съм споменавал, че действието е много важно, когато играем ролята на вълшебници. Затова аз винаги окуражавам участниците в курсовете ми да използват глаголи в съставянето на ”мантри” и всякакви други словесни вълшебни послания, както и да разиграват с действия сценариите, които измислят, за да задействат случването им, а не да ги оставят в полето на умозрението.

Така че, за да освободите напрежението, пробвайте различни неща. По-добре главата ви да е заета с мисли за това каква щуротия да направите, отколкото с мисли за проблема ви. И по-добре да умирате от смях, докато стоите на един крак и тракате с клюн, отколкото да оплаквате в банята отрицателния си тест за бременност. Самото мислене в посока обратна на проблема вече ви отдалечава от неговата реалност и ви приближава до онази граница на съзнанието, с чието преминаване стъпвате в страната на чудесата.

Имам предвид онази нагласа, която е в състояние да създаде различна от проблематичната реалност, понеже в нея не се действа от позицията на блокажите на социумната личност (страхове, очаквания, статистики, прогнози), а от позицията на безбройните възможности на природното аз, което е във връзка с безкрая. И именно играта ни осигурява тази връзка с Вселената, защото в играенето ресурсите ни стават неограничени – на практика всяко нещо може да бъде използвано като ресурс.

Конкретно във вашия случай, за да ви чуе Вселената, както се надявате, може да използвате вълшебните уши, за които писах в предишната статия. Може да не им говорите, а просто да купите една бебешка дрънкалка и редовно да им ”дрънкате” – буквално и преносно. А за да сте сигурни, че щъркелът ще дойде, може да сложите табела на прозореца си: ”Щъркелово гнездо. Не стреляй!”

Защото причината да не идва, може изобщо да не е някакво лично отношение към вас, а да е заради някакви неосъзнати задръжки от ваша страна. В тази връзка и като за финал, се сещам за блондинката от един виц, която стреляла по ято щъркели и когато я попитали защо го прави, тя отвърнала: „Предпазвам се!”.

Поздрави, Алексей

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти