"Тайната на моя съпруг"

"Тайната на моя съпруг"
Снимка: Thinkstock

"Интересува ме непреодолимото желание на хората да споделят най-големите си тайни, които могат да преобърнат живота им"

За книгата
Сесилия Фицпатрик е постигнала всичко, за което е мечтала. Тя е любяща съпруга и всеотдайна майка на три дъщери, която намира време и за почасова работа.

Животът ѝ изглежда подреден и безупречен като уютния ѝ дом. Един ден, докато търси сувенир на тавана, Сесилия се натъква на писмо от съпруга си – Джон-Пол. Върху посивелия от прах плик ясно личат думите: За съпругата ми, Сесилия Фицпатрик. Да се отвори само след смъртта ми!

Изгаряща от любопитство да узнае съдържанието на загадъчното писмо, тя го отваря. И научава дълбоко пазена тайна, която преобръща живота ѝ.

Тес О’Лиъри е съсипана от разкритието, че съпругът ѝ Уил и братовчедка ѝ Фелисити са влюбени един в друг. Въпреки че е наранена от предателството на най-близките си хора, младата жена решава да преглътне гордостта си. И да се бори за брака си и бъдещето на сина си – Лиъм.

Тес взема импулсивно решение и заминава при майка си в Сидни. За да остави влюбените да се насладят на любовта си и да позволи на сладостната тръпка да се превърне в банална похот. Тя се надява, че Уил ще осъзнае грешката си и ще се върне при семейството си. Случайна среща с бившето ѝ гадже Конър събужда стари чувства и неподозирани желания.

Съдбите на Сесилия и Тес неочаквано се преплитат. Двете осъзнават, че е по-добре някои тайни да си останат заровени. Завинаги.

За автора

Лиан Мориарти е родена в Сидни през 1966 г., най-голямото от шест деца. От малка тайно си мечтае да стане писателка, но смята, че ще работи като учителка. Получава магистърска степен по творческо писане от един от водещите австралийски университети, след което започва работа в областта на маркетинга и рекламата.

След няколко години на престижната позиция маркетинг мениджър решава да започне собствен бизнес и основава малка рекламна агенция. Въпреки ентусиазма ѝ, начинанието не се увенчава с успех и Лиан е принудена да си изкарва прехраната по друг начин. Започва работа като копирайтър на свободна практика – пише текстове за телевизионни реклами, уебсайтове и различни хранителни продукти.

Произхождаща от голямо семейство, Лиан мечтае за съпруг и деца, но първият ѝ брак се оказва несполучлив и завършва с развод. Тя решава да преследва другата си детска мечта и се захваща сериозно с писане. Допълнителен стимул ѝ дават вече издадените книги на по-малките ѝ сестри Никола и Жаклин Мориарти.

Първите ѝ четири романа се радват на успех в родната ѝ Австралия, но големият пробив идва с „Тайната на моя съпруг“ през 2013 г. Романът оглавява австралийските, английските и американските класации за бестселъри и продължава да е в Топ 10 на най-продаваните книги цяла година след издаването си.

„Тайната на моя съпруг“ достига първо място в класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ и „Амазон“. Романът е преведен на 35 езика и до този момент от него са продадени над 1 милион екземпляра. Невероятният му успех привлича вниманието на голямото филмово студио CBS, което купува правата за заснемането му.

Днес четиридесет и осем годишната Лиан живее в Сидни с втория си съпруг и двете им малки деца – Ана и Джордж. В свободното си от писане време тя обича да чете, да похапва локум, да кара ски и да се гмурка.

Отзиви за книгата

„Тайната на моя съпруг“ безспорно е една от най-добрите книги на годината!
сп. „Ентъртейнмънт Уикли“

Романът на Лиан Мориарти е в Топ 10 на най-добрите книги на годината.
сп. „Пийпъл“

„Тайната на моя съпруг“ е изумителен роман, който трябва да прочетете на всяка цена! Ще ви разтърси и накара да преосмислите и оцените собствения си живот.
в. „Сън“

Брилянтен! „Тайната на моя съпруг“ е толкова добър, че няма да устоите да го запазите само за себе си.
в.“Ю Ес Ей Тудей“

Истинска сензация! „Тайната на моя съпруг“ е непредсказуем, многопластов роман, който ще ви накара да се замислите, докато го изчитате на един дъх!
Емили Гифин, бестселъровата авторка на „Нещо синьо“ и „Нещо назаем“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти