Гордост и предразсъдъци по Джейн Остин

Гордост и предразсъдъци по Джейн Остин
Снимка: netinfo

В началото на месец май на книжния пазар у нас излезе ново заглавие от серията „Клуб Класика“ – „Гордост и предразсъдъци“ на Джейн Остин. Книгата е в превод на великолепната преводачка Жени Божилова.

За автора
Джейн Остин (1775–1817) е една от най-известните и обичани английски писателки. Романите ѝ „Гордост и предразсъдъци“, „Разум и чувства“, „Ема“, „Менсфийлд парк“ и др. и до днес се радват на нестихващ интерес.

В тях авторката описва живота на дребната аристокрация в провинциална Англия. Невероятното съчетание между романтизъм и реализъм, неподправен хумор и хаплива ирония прави книгите ѝ неустоими.

А когато към всичко това се прибавят и увлекателните сюжети, остроумните диалози и проницателните наблюдения за човешката природа, става ясно защо Джейн Остин продължава да е любима авторка на млади и стари.

За книгата
Любовните отношения между своенравната Елизабет Бенет и нейния високопоставен ухажор – Фицуилям Дарси, минават през големи перипетии. За да възтържествува любовта обаче, тя трябва да преодолее своите предразсъдъци, а той – да смири гордостта си.

Или може би тя да се избави от своята криворазбрана гордост, а той – от класовите си предразсъдъци. Само тогава любовта е възможна.

Клуб Класика представя книгите, издържали проверката на времето. Всяко поколение ги преоткрива, за да им направи нов прочит. Да им вдъхне нов живот. Подбраните заглавия от „Клуб Класика“ са интересни, увлекателни и изненадващо модерни. Част от поредицата са заглавията „Джейн Еър“, „Знахар“, „Нещо се случи“, „Луна и грош“, „Пътят на д-р Шенън“, „Сияйна зора“, „Един живот“ и „Чочарка“, „Павилион за жени”.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти