Започва Месец на екомодата у нас

Да проверим как се справяме с уменията си на модни дизайнери
Снимка: Thinkstock

Сайтът ни обича да приветства интересни каузи, а щом попаднахме на това събитие – бе невъзможно да останем безразлични към идеята му.

За наша радост редица модни лейбъли по света и у нас вече се стремят да използват екологични материи, от чиято преработка се изхвърлят възможно най-малко отпадъци. Човешкият ум и въображение пък ни разкриват все повече начини за рециклиране на каквито се сетим суровини и превръщането им в живеещи нов живот красиви продукти.

Така че, ако екотемите ви вълнуват, то вижте какви инициативи предлага Месецът на екомодата в България.

Срещите на открито ще обхванат градовете София, Пловдив, Бургас и Варна, а на тях ще може да изрисувате тениска по ваш избор, като паралелно с арт дейностите надълго и нашироко ще бъдат разисквани перспективите и задачите, поставени пред българската биокултура.

Таксата за участие е 15 лв. и се заплаща на място като дарение, а вие ще получите единичен брой тениска, бои, четки и шаблони с примерни картинки. Всяка майка може да донесе и по една дрешка от гардероба на своето дете, която също може да бъде изрисувана.

Независимо дали сте нарисували своята тениска на откритите срещи, съпътстващи Месеца на екомодата, или някъде другаде, снимайте се и изпратете вашето модно творение на: info@organichno.com, защото най-сполучливите тишърти ще бъдат отпечатани на корицата на септемврийския брой на списание "Органично", който по пътя на логиката ще бъде посветен на екомодата.

Датите на отворените срещи през Месеца на екомодата са:

* Пловдив - 22 август (сряда) от 18:00 часа в Цар Симеоновата градина, Алеята с мечката;

* Варна - 25 август (събота), часът и мястото ще бъдат уточнени допълнително на organichno.com;

* Бургас - датата се уточнява и ще бъде обявена допълнително на organichno.com;

* София - 1 септември (събота) от 10:00 часа в Борисовата градина, точното място ще бъде съобщено допълнително на organichno.com.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти